lauantai 5. syyskuuta 2015

Uudistunut Helander ja katsaus A40 kuukausihuutokauppaan

Helander huutokauppa on nostanut suosiotaan tasaisesti viimevuosien aikana. Vuonna 2014 YLE:n julkaisema 10-osainen "Aarteen etsijät" huutokaupan realitysarja toi viimeisen silauksen ja nosti Helanderin koko kansan huutokaupaksi. TV Ohjelman julkaisemisen myötä voidaan nähdä selkeä nousu varasahinnoissa aiemppaan rekisteriin verrattuna.
Internet sivut päivitettiin ja tehtiin nykyaikaisemmiksi, enemmän informaatiota sisältäviksi sekä ennenkaikkea selkeämmiksi.


Viimeisimpänä uutisena Helander repäisi, ja muutti uusiin tiloihin Viikkiin. Tilaa on nyt istua ja seurata huutokauppaa ihan eri intensiteetillä kuin vanhalla paikalla jossa istumapaikkoja sai jonottaa jolloin jalat kestivät parhaimmillaan sen 150 kohdetta ja sitten piti poistua takavasemmalla ja luottaa kirjallisten tarjousten voimaan.
Paljon mainostettu Grand Opening on nyt tulevana viikonloppuna ja mukavasti avajaisten yhteyteen onkin nyt sovitettu Fashion ja Vintage huutokauppa omine Cat Walkeineen.
Yksi uusi osoitus siitä mihin suuntaan tätä huutokauppataloa ollaan viemässä, ja suunta on oikea!
Suomeen tarvitaan kaikkien huutokauppakamarien toimesta enemmän teema huutokauppoja. Vielä ne eivät suurta läpimurtoa ole tehneet mutta eivätpä ne sellaista ikinä pääse tekemäänkään jos niitä ei pidetä. Taideblogi Helsingiltä lämmin kädenpuristus Helanderin väelle. Toivotaan että Viikki sijaintina otetaan hyvin vastaan ja väkiluku lisääntyisi suurempien tilojen myötä
mutta sitten itse A40 huutokauppaan ja poimintoihin...

73. Markku Salon töitä on tällä kertaa tarjolla useita. Todennäköisesti keräilijän tai edesmenneen keräilijän kokoelmasta luopuminen selittänee tämän. Usein Markku Salon töitä on tarjolla yksittäiskappalein. Eivät vielä ole kovin suuressa huudossa mutta varma sijoitus tulevaisuuteen joskaan ei mitään "raketti nousuja" ole luvassa. (Toteutunut 85€ + kulut)

280. Tapio Wirkkalan Bambu taidelasin poimin uteliasuuttani. Ehjänä ja signeerattuna puhutaan 5000-7000euron hinnasta kuluineen mutta tässä yksilössä on kolhu eikä nimeä pohjassa. Esteettisesti esine on todella kaunis joten kyllä sille useampi tuhat hinnaksi kuitenkin tulee. (Toteutunut 1200€ + kulut)

550. Heljä-Liukko Sundströmin lyhtyreliefit ovat tällä hetkellä edullisia johtuen laskusuhdanteesta. Muistan parhaina aikoina nähneeni niillä nelinumeroisia summia mutta tällä hetkellä hinnat liikkuvat "joissain sadoissa". Kaunis ja perus HLS:n töistä poikkeava ja rahallisestkin ei häviölle tule jäämään.
(Toteutunut 225€ + kulut)

375. Lisää Markku Saloa. Tuhat ja yksi yötä taidelasin ostoaika voisi olla nyt jos "sopivasti" haluaa sellaisen virtiiniä koristamaan.  (Toteutunut 230€ + kulut)


8. Essi Renvallin miehen Ben Renvallin mukavan kokoinen kipsityö.Hänen töitään ei kovin paljon liiku taidemarkkinoilla ja pienistä jalustan kolhuista huolimatta on varmasti hyvä ostos jos taiteilijan patsaat puhuttelevat koska Ben Renvallin kohdalla ei ainakaan ole kyseessä ostajan markkinat.
(Toteutunut 280€ + kulut)

838. Carl Danielssonin poikkeuksellisen hyvätasoinen öljyvärityö. Jos jää edulliseksi voi olla hyvä hankinta. Taiteilija jonka arvoon suhdanteet ovat vaikuttaneet. Mikä on tullut alas, menee takaisin ylös. (Toteutunut 130€ + kulut)

1362. Muistan nähneeni tämän Oscar Bengtsin öljyvärin joskus Hagelstamilla tai Bukowskilla kaupan. Maisema taitaa olla Enhrströmin tieltä kaivopuistoon päin maalattuna ja nykyisin vasemmalla komeilisi Olympia terminaali. Helsinki aiheinen öljyväri arvostetummalta Bengtsin veljekseltä on aina hyvää valuuttaa. (Toteutunut 260 € + kulut)

1419. Kari Riipinen on ollut hintahississä ylöspäin jo useita vuosia. Tosin todella alhaalta on aikoinaan lähdetty liikkeelle kun Apollosta sai hänen töitään 40euroa kappale. Enää ei ole niin vaan hinnat ovat siitä kivunneet lähemmäs niille kuuluvaa tasoa, mutta silti Riipinen on vieläkin sopivan hintainen ja hänen töitään kannattanee hankkia nyt. (Toteutunut 95 € + kulut)

243. Tällä kertaa on tarjolla yllättävän paljon Funkista ja Art Decoa useissa muodoissa. Kelloja, kaappeja, pöytiä, kynttelikköjä jne. Tässä hyvä esimerkki tyylipuhtaasta oikein nätistä Funkis kirjoituspöydästä. Jos ei hinta karkaa niin oiva arjen käyttöesine jonka arvo nousee käytön ohella.
(Toteutunut 50€ + kulut)

567. Idmanin kattovalaisin on hyvä sijoitus varsinkin kun aikakausi näyttää olevan oikea jos vain olisi ehjä.  (Toteutunut 40€ + kulut)

783. Kukkaruukku on outo poiminta tähän blogiin mutta en voinut vastustaa kiusausta. Oikeanlaisessa ja tyylisessä 40-60 luvun huoneistossa tämä esine on kuin kotonaan. Eikä varmasti tule toista vastaan ihan heti. Myös kunto näyttää sangen hyvältä.
(Toteutunut 55€ + kulut)

906. Paavo Tynellin tähtitaivas valaisimet ovat olleet hintahississa nyt jokaisessa huutokaupassa viimeiset 3 vuotta. Tästäkin puuttuu lasi ja yläosan messingirengas mutta silti hinta nousee nelinumeroiseksi. Vaikka nyt tuntuu hurjalta niin uskon että 5 vuoden päästä kun katsellaan tämän huutokaupan toteutuneita hintoja voivotellaan että "miksen silloin ostanut kun niitä sai tonnilla".
(Toteutunut 1350 € + kulut)


297. Todella hieno Matti Kujansalon työ. Varma taidesijoitus tulevaisuutta katsoen. (Toteutunut 550€ + kulut)

500. Kari Cavenin töitä on harvoin tarjolla joten mikäli tyyli tai taiteilija puhuttelee suosittelen hyökkäämään kiinni. Ei tule ihan heti toista vastaan. (Toteutunut 380€ + kulut)

1217. Tapio Wirkkalan rytmivaneri vatien hinnat ovat olleet niin hurjia viimevuosina kaikista niissä olleista kolhuista ja virheistä huolimatta etten uskalla edes arvioida tämän hintaa. Mielenkiinnolla kuitenkin seurataan mihin se kipuaa. (Jäi myymättä pohjahinnan tättymättä)

1438. Vanhoja näyttelyjulisteita ei arvosteta vielä tarpeeksi ja ne tulevat kyllä nousemaan joskaan ei ihan älyttömyyksiin. Jos huokeasti haluaa jotain vanhempaa ja erikoisempaa seinille niin nyt ne ovat hyviä hankintoja. Vinkkinä sanottakoon että nyt ostajien markkinoilla kannattaa panostaa virheettömiin yksilöihin. Ne tulevat olemaan halutuimpia tulevaisuudessa. (Toteutunut 90 € + kulut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti