lauantai 12. syyskuuta 2015

Hagelstam A140 kuukausihuutokaupan tarjonta

Tämänkertaisessa kuukausihuutokaupassa silmiinpistävää on kolme yhteneväistä Ejnar Kohlmanin öljyväriä, sekä ilahduttavan monta Eeli Jaatisen henkilöhahmoa joista taiteilija nimenomaan on tunnettu.
Tämä jo 1970 poismennyt kuvituksistaan ja pilapiirroksistaan tunnettu naistaiteilija oli monissa kuvauksissaan aikaansa edellä ja itse vertaisinkin häntä niin teemallisesti kuin tasollisestikin Ingrid Ruiniin. Jaatisen teosten hinnat ovat pitäneet pintansa laskusuhdanteesta huolimatta, ja onkin kiintoisaa nähdä miten hinnat elävät huutokaupan aikana nyt kun yhdellä kertaa tulee viisi hänen työtaan samaan huutokauppaan. Tuleeko ylitarjontaa ja hinnat laskevat, vai lietsooko usean hyvätasoisen teoksen yhtäaikainen tarjolle tuleminen Jaatisen keräilijät kilpajuoksuun.


48. Turussa maalanneen ja vaikuttaneen Kalle Rautiaisen öljyvärejä ei ihan älyttömästi ole liikkeellä joskaan ne eivät nyt harviaisia ole. Oikein voimassävyinen ja hyvätasoinen näkymä Naantalista on Rautiaista parhaimmillaan ja ottajia kaupunkikuvaukselle löytyy aina suhdanteista välittämättä.

64. Jorma Turtiaisen todella kiva öljyväri jolla on kokoakin kunnioitettavat "metri kertaa metri kakskyt". Hinnoiteltu "teaseriksi" eli houkuttimeksi. Hinta kivunnee jonnekin 600-700euron tietämiin jos ei hieman korkeammallekin.

167. Mielestäni paras viidestä Eeli Jaatisesta. Lähtöhintakin ihan malltilinen.

28. Wäinö Kamppurin teoksia on ilmestynyt hieman keskivertoa enemmän huutokauppoihin viimeaikoina. Jos Kamppureita saa nyt sopivasti niin ovat hyviä hankintakohteita parempia aikoja odotellessa joskaan ei varmasti mitään rakettimaisia nousuja ole tiedossa.













543. Tässä huutokaupassa on poikkeuksellisen paljon Tynellin ja Ornon sekä muiden valaisimia.
Tässä otettu vain muutamia esimerkkejä. Lähtöhinta hinnoiteltu varmasti aika realistiseksi tässä tapauksessa.

631. Viimeaikaisissa huutokaupoissa jo nähty mihin nämä Paavo Tynellin tähtitaivas valaisimet nousevat. Tuhat jotain euroa.

510. Tämä Valaistustyö pöytävalaisin on jo kolmatta kertaa kuukausihuutokaupassa. A138 huutiksessa lähtöhinta oli 400euroa. Nyt mennään jo satasessa ja suojahintakin jo varmasti jätetty pois. Jokohan liikkuisi.

560. Paavo Tynellin myöhempää Idmanille suunniteltua mallistoa. Ei ihan niin suurissa hinnoissa kun alkuajan Taidon valaisimet (Taito) mutta ei varmasti lähtöhinnaksi asetettu 500euroa riitä jo kotiin meinaa lampetit saada.












588. Jo aiemmassa Helanderin arviossa sanoin näiden Heljä Liukko-Sundströmien kynttiläreliefien olevan nyt ihan järkevissä hinnoissa verrattuna siihen mitä ne ovat olleet. Tämänkin hinta liikkunee siellä 200-300euron haarukassa.

504. Hilkka-Liisa Aholan reliefit tullaan löytämään muutamien vuosien kuluttua kun Birger Kaipiaiset ja Rut Brykit ovat nousseet jo monilta saavuttamattomiin. Silloin näiden kysyntä nousee kuten myös hinnat. Nyt vielä näitä saa muutamilla satasilla.

589. Annikki Hovisaari ja Brita Heilimo kuuluvat tähän hieman katveeseen jääneeseen Arabian taiteilija kaartiin. Tunnettuja? Toki! Arvostettuja? No-jaa.
Jollain aikajänteellä nämä muutkin Arabian taide puolen nimet nousevat jonkinverran mutta toki parempiakin rahallisia sijoituskohteita on.

569. Vanhaa koulukuntaa tyylipuhtaimmillaan eikä hintakaan päätä huimaa kuin jos kyseessä olisi Eero Aarnion VSOP ryhmä tai joku vastaava.  Antti Mentula työskenteli aikoinaan juurikin Antti Nurmesniemen, Timo Sarpanevan ja muiden mestarien kanssa joka on nähtävissä jo muotokielestäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti