perjantai 6. maaliskuuta 2020

Taidemaalariliiton teosvälitys & Ornamon teosmyynti 2020 @ Kaapelitehdas once again!

On vuoden taidekentän kohokohta kun kaapelitehdas täyttyy taas Taidemaalariliiton ja Ornamon jäsenien teoksista.
Ja mikä parasta kaikki on kaupan kunhan vain likviditeettiä riittää, ja silmää miellyttää.

Molemmat tahot ovat parantaneet juoksuaan vuosi toisensa perään.
Suurin tekijä on varmasti ollut se että tapahtuma on saanut joka vuosi suurempaa ja suurempaa mediahuomiota.
Viimevuonna oli jo juttua Ylen Aamu TV:ssä sekä seitsemän uutisissa. Myös lehdistö on kirjoittanut paljon artikkelejä ja palstatilaa on tullut myös suurhelsingin alueen lehdistä. Ei pelkästää Hesarissa ja alueen paikallisehdissä. Ja hyvähän se on että taide käy kaupaksi.

Joukossa oli omaperäisiä toteutuksia sekä materiaalien käyttöjä ja osa näistä kunkin taiteilijan "kädenjäljistä" on jäänyt mieleen juuri tämän takia. Ja tätähän hyvältä taiteilijalta myös vaaditaan. Tunnistettavuutta ja omaperäisyyttä.

Behold my readers !!

Seuraavat 23 muista erottuvaa taiteilijaa ovat löytäneet tiensä Taideblogi Helsingin vuoden TOP Spot listoille tänä herran vuonna 2020. Keep up!


Taidemaalariliiton teosvälitys


Jenni Yppärilä, Trur, 2019

JennyYppärilän teokset ihastuttivat jo viimevuonna. Niissä on paljon tutkittavaa ja ihmeteltävää.
Esim tämä työ on mennyt vielä hieman enemmän urbaanimpaan suuntaan ylikasvaneine kasveineen ja rikottuine ovineen.

J-P Köykkä, Design-astia III, 2019

J-P Köykän teokset ovat vielä suhteessa aika edullisia. Näyttelyitä on ruvennut kertymään ja uskon että herra saa laittaa teoksille pikkuhiljaa lisää hintaa. Itse olen ensimmäisen Köykän näyttelyn käynyt katsomassa 3H+K Galleriassa Porissa 2018 (blogipostaus tästä löytyy  historiasta)

Tamara Piilola, Kosteikko, 2019
Teos oli todella kookas (230x130cm) ja näyttävä. Värien käyttö ja paksut värikerrokset toivat työhön ulottuvuutta. Toki oli hintakin kokoon vuoksi suhteellisen korkea.

Harry Salmi, XO, VSOP
Harry Salmi on itselle täysin uusi tuttavuus. Kuva ei tee tässä tapauksessa oikeutta töille joiden "katumaisuus" korostui enemmän paikanpäällä. Pienellä googlettelulla löytyi vieläkin näyttävämpiä ja "raaempia" töitä kun nyt esille tuodut. Herran nimi kannattaa painaa mieleen ja seurata mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
 
Jussi Meuronen, The Ocean Spreads Beneath The Skin, 2019
 Jussi Meurosen työt ovat aiemminkin pistäneet silmään ja muistaakseni parivuotta takaperin poimin hänen työnsä teosvälityksen postaukseen. Sääli että töiden ulottuvuus ja värimaailma ei välity netin kautta edes heikosti. Kivoja töitä omaperäisine aiheineen.

Hannu Korpinen, Silmäni ovat nähneet sinut
Voisin melkein sanoa että tämä teos oli tämänvuoden näyttelyn pysäyttävin päättymättömillä seinillä täynnä taidetta. Aiheita, kohteita ja tapahtumia on enemmän kuin tarpeeksi ja väriä riittää. Tosin näin kookas ja värikylläs työ vaatii paljon tilaa ympärilleen.


Topi Ruotsalainen, Pelättimet, 2019
Hauska teos josta melankolisuus välittyy katsojaan suoraan. Teoksen nimi on hauska ja kuvaa loistavasti siitä tulevaa ja näkyvää fiilistä.

Milla Kuisma, Muuttuva asetelma, 2020
Milla Kuisma on poimittu tänne aiemminkin ja ihan syystä. Kuisman hinnat eivät ole nousseet pariin vuoteen joten odottaisin että kohta näitä "kahden tonnin" töitä ei enää ole kun indeksikorotus vaatii osansa. Tämä olisi sellainen hevonen johon panostaisin jos long term arvonsäilymistä pitäisi arvailla.

Kaarlo Stauffer , Kiss, 2019
 Kaarlo Staufferin töissä on aina oma outo fiiliksensä. Vähän sekoilua, ja vähän shokeerausta. Koomisia henkilöitä ja tilanteita. Hänellä on oma juttunsa ja varmasti erottuu massasta.
 
Tuomas Korkalo, Composition 260419
Tuomas Korkalon työt ovat varsinkin modernia taidetta arvostavalle silmää miellyttäviä. Hieman konstruktiivisuutta, vaikutteena avantgargea, ripaus konkretismia...
Tänä innovatiivisuuden, ja maaliroiskeiden aikakautena erottuu massasta modernilla konservatiivisuudellaan.


Jukka Hakanen, Asetelma 2
Jukka Hakasen työt ovat edelleen todella omaperäisiä ja pysäyttäviä. Työt ovat lähes varmoja keskustelun herättäjiä omalla seinällä. Aiheet ovat "urban street art" tyylisiä. Sivuavat graffitti taidetta mutteivät kuitenkaan ole sitä. Hakasen töiden hinnat nousevat ja oston aika on nyt.

Sophie Schubakoff, Relevant II
Sophie Schubakoffin teokset olivat kaikki samanhenkisiä kun nyt poimittu Relevant II. Kuten muutaman muunkin teoksen kohdalla työn ulottuvuus ei välity kuvien, ja netin kautta vaan ne pitää nähdä ja kokea itse. Hauskoja teemoja ja ulottuvuuksilla sekä väreillä leikittelyä.

Tiina Suikkanen, Taakse jäänyttä
Tiina Suikkasen, Taaksen jäänyttä oli myös valittu Teosvälityksen kutsukorttiin yhtenä kuvana. Rauhallinen kiva työ syvemmälläkin merkityksellä löytää ihan varmasti uuden korin tässä näyttelyssä. 

Tuija Markonsalo, Räjähdys
Markonsalo yhdistää teoksissaan hienosti keramiikkaa, värejä, paperia, tekstiilejä, pahvia ja aikalailla kaikkea mahdollista mistä voi taidetta tehdä. Ehkä juuri tämä tuo mukavaa vaihdelua eri töiden välille. Eri värimaailmoista ja aiheista voi valita mieleisensä.

Sirpa Särkijärvi, Transcription 51 (Of the Stimuli)
Sirpa Särkijärven töissä oli jotain pelottavaa ja karua. Syvyyttä teokseen toi paksu ja runsas värin käyttö joka erottuu hyvin myös kuvasta. Omaperäistä taidetta kuitenkin ja erottuu hyvin massasta. Teokset jättävät miettimään aihetta ja asetelmaa ja syitä siihen. Pelottaa, ketuttaa, väsyttää ?

Marko Saarelainen, Acton, Be Chrool to Your Scuel pt.2
Marko Saarelainen tai tunnettummin Acton on vanhan koulukunnan nimi katutaiteessa jo 90-luvun alkupuolelta. Mies on ollut viitoittamassa suomen graffitti kulttuurin suuntia jo 30 vuotta. Jos haluaa tuoda nimekkään katutaiteen kotiin niin mikä sen parempi kuin ostaa Actonin teos varsinkin kun näiden hinnat ovat todella edullisia vielä.
 
Jesse Avdeikov , Three Apostoles of Piritori
Jesse Adveikov tuli taas poimituksi teosvälityksen postaukseen, ja ihan aiheesta. Piritorin apostolit sörkän metriksellä. Puukehyksinen fresko on ympäröity kaljapullon korkeilla. Nokkelaa, fiksua ja kantakaupunkilaisia puhuttelevaa. Hyvä Jesse!

Elina Liikanen, Laulu Helsingille II
 Liikasen työ oli hyvä. Siis todella hyvä. Sen puukehykset, aihe, värien käyttö ja maalaustyyli ovat sekoitus vanhan koulukunnan Sigrid Schaumania ja Per Steniusta. Värien raikkaus ja syvyys ei ilmene kuvasta. Ihmettelen jos tätä ei myydä teosvälityksessä. 1500€ hinta oli oikein kohtuullinen metrin kokoiselle työlle.





Ornamon Teosmyynti

Kristian Venäläinen, Pääläripää
Venäläisen ämpäripäiset hahmot olivat hauskoja ja ihan maltillisesti hinnoiteltuja (690€ kpl).
Neljä miestä oli kaupan ja kaikki eri asennoissa. Toisiinsa yhistettynä näistä saa hyvän sommitelman yhdistettynä.

Katariina Guthwert, Juan Diego, 2019
Katariina Guthwertin neljä eillä ollutta reliefiä olivat vahvasti etelä-amerikka aiheisia. Omat mielleyhtymät olivat Dia de Muertos (kuolleiden päivä) tai siellä yleiset pienet pyhimysalttarit. Töitä on aika vaikea kuvailla mitenkään. Niistä vain välittyy täysin oma tunnelmansa, ja ne pitäisi vain kokea näkemisen sijaan.
 
Jakke Haapanen, Aamu Laitilassa
Jakke Haapasen työt ovat hymyilyttäneet aiemminkin ja jos niitä on parikertaa nähnyt niin hänen teokset tunnistaa aina. Tässäkin oli valaistuna toimiva kello teoksen sisällä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!! Kuinka kätevää.

Jenni Sorsa, Supernova
Jenni Sorsan Supernova lasityöt olivat ehkä Ornamon parasta antia. Huolella tehdyt, ja hienoilla värileikittelyillä varustetut työt voi pitää pöydällä tai vastaavasti ripustaa takapuolella olevasta rautalenkistä seinälle. Pienemmät olivat 650€ ja suuremmat 2200€. Sorsan teoksiin kannattaa tutustua laajemminkin. Hienoa ja huolellisesti tehtyjä töitä.

Tatu Vuorio, How deep we go
Viimeisimpänä tämänvuotisena poimintana muttei todellakaan vähäisimpänä on Tatu Vuorio. Pienet miehet puhuttavat taas. Tatu on vain parantanut juoksuaan vuosien mittaan, ja uhkaa jättää pysyvän jäljen suomalaiseen taidekenttään. Vuorion töillä olisi varmasti kysyntää ulkomaillakin. Tätä me toki hänelle toivomme niin saisimme nollan vielä töiden hintojen perään.


PS.
Huomasin oikolukiessani tekstiä, että kirjoitin monen työn kohdalle "erottuu massasta". Tänäpäivänä kun kaikki saavat taiteilla rauhassa mitä haluavat niin monen kohdalla työt ovat toisintoja muiden töistä. Valkoisia värejä sotkettu miten sattuu eikä teoksilla ole sanomaa eikä ideaa. Kunhan on taiteiltu. Toki jokainen saa ilmaista itseään aivan parhaaksi katsomallaan tavalla mutta toimeentuloa ei sen varaan kannata laskea. Olen muutaman kerran saanut yhteydenottoja aloittelevilta taiteilijoilta jotka ovat kyselleet mitä aihetta ja tyyliä hänen kannattaisi maalata!?!?.  Kyllä minä koen olevani ihan väärä ihminen kertomaan taiteilijalle mitä hän maalaa. Hän maalaa sitä omaa elämäänsä, kokemaansa, tarinaansa ja juttuansa. Jos sitä juttua ei ole olemassa ja motiivi on vain töhriä värejä paperille ilman kutsumusta kannattanee miettiä uravalintaa uusiksi.

Muistakaa tykätä Facebook sivustani ja seurata blogia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti