Uutisia kentältä

"Uutisia Kentältä" osiossa poimitaan aina mielenkiintoisimpia artikkeleita ja uutisia mitä eteen sattuu. Ne voivat käsitellä tulevia näyttelyitä, taidenäyttelyiden hankintoja, huutokauppojen ennätyksellisiä vasarahintoja tai muuta tiedottamisen ja kertomisen arvoista huutokaupan sekä taiteen aihepiiristä.HAGELSTAMILLE UUSI TOIMITUSJOHTAJA    (13.5.2016)

Mia Okko-Koskinen on nimitetty Hagelstamin uudeksi toimitusjohtajaksi. Mia on ollut Halgestamilla jo parikymmentä vuotta. Eniten häntä on näkynyt tehtaankadulla näyttöjen ja huutokauppojen yhteydessä.
Muutamia vuosia takaperin TJ tehtävissä aloittanut Mats Volontis siirtyy uusiin haasteisiin emmekä näe häntä enää tulevaisuudessa huutokaupoissa emmekä meklaamassa.
Myös Grand old man Wentzel Hagelstam is back in business. Vaikka herralla on jo ikää niin häntä näkyy usein huutokauppojen yhteydessä, ja oikein vireässä kunnossa tuntuu herra vielä olevan.
Hagelstamin tiedotteen mukaan Wentzel on hakkinut takaisin osake-enemmistön ja on taas mukana toiminnassa. Bravo Hagelstam. Niin herra kuin yrityskin!
UPPSALA AUKTIONSKAMMARE HELSINGISSÄ    (6.2.2016)

Viides päivä helmikuuta tulleen Auktionskammarenin news letterin mukaan he järjestävät arviointipäivän Helsingissä.
En muista ruotsalaisista huutokauppa taloista tähän mennessä suomessa arviointeja tehneen muun kuin Stockholms Auktionsverkin.
Mielenkiinnolla myös odotin arviointipaikkaa. Ajattelin että joku hotellin kongressitila tulisi olemaan valinta vaan mitä. Gallerie Donner Merikadulla.
Donnerin omistaja Arthur Aminoff on arvostetuin suomalainen taidekauppias ulkomailla joten luonnollisesti Uppsala Aktionskammarenin päätettyä arvioinneista suomessa Hra Aminoff on varmasti ollut luonnollinen henkilö ottaa yhteyttä ja kysyä neuvoja tilojen suhteen.
Toivottavasti arviointi tuottaa tulosta ja heidät nähdään arvioimassa suomessa myös tulevaisuudessa.HELENA TYNELL ON KUOLLUT                          (19.1.2016)

Yksi vaikuttavimman uran tehneistä vielä elossa olleista vanhan polven lasitaiteilijoista on kuollut.
Tynell kuoli kotonaan Helsingissä 18.1.2016 saavutettuaan kunnioitettavan 97-vuoden iän.
Tynell oli Riihimäen lasin tunnetuimpia lasimuotolijoita 60 ja 70-lukujen aikana.
Hänen tunnetuimmat lasiteoksensa ovat Aurinkopullot mutta tuottelias rouva suunnitteli laajan skaala koko kansan tuntemia lasiesineitä.
Helena Tynell oli naimisissa Valaisinsuunnittelija Paavo Tynellin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti