maanantai 13. elokuuta 2018

Elokuussa Helanderin teemana: Taide

Helander kokeilee nyt elokuun huutokaupassa ensimmäistä kertaa Taide teemaa. Eli tarjolla on pelkkää kuvataidetta. Perus rullakko tavaraa ei nyt nähdä vaan perinteisempien kohteiden seassa on kaikkea mielenkiintoista. Todella tasokasta tunnistamatonta vanhempaa 1800 luvun taidetta löytyy mutta toki myös modernimpaa.
Paljon ulkomaalaisia taiteilijoita joiden joukosta jokaiselle varmasti löytyy jotain.

Myös niin sanotuilta edullisemmilta "bulkki" taiteilijoilta löytyy muutama todella hyvä teos. Esim Nikolai Tervakorvelta paras näkemäni työ. Myös Oscar Rappilta on muutama oikein hieno vesiväri joista toinen listattu alla.
On hattua nostettavaa että nyt taiteen ollessa aika matalasuhdanteessa Helander jaksaa kuitenkin panostaa juurikin taiteen teemahuutokauppaan. Näitä piristysruiskeita tarvitaan.

Kohde no 71, juliste Suomen Joutsenesta on taiteilija Nikolai Granbergin tekemä. Hän oli tunnettu postikortti, matkailuesite ja peli kuvittaja joskaan hän ei taiteellisella saralla tehnyt ikinä läpimurtoa.
Myös Martta Wendelinin teokset ovat mielenkiintoista seurattavaa.

Tässä muutama poiminta tarjonnasta.
 

51. Oskarin Paatelan kookas (175x175cm) teos. On vaikea kuvitella että työtä ei löytyisi Paatelaa käsittelevästä kirjallisuudesta. Sen verran hieno ja näyttävä työ on kyseessä. Kun huomioon ottaa taiteen nykyisen tilan ja samalla myös Paatelan laskeneet hinnat tässä voi olla todella hyvä löytö!

89. Hyvänä esimerkkinä hyvätasoisesta Venäläisestä taiteesta on vaikka tämä kohde. Kaikki kohdillaan värien käytöstä mittasuhteisiin. Olisiko aiheena Punainen tori ja taustalla pyhän Vasilin katedraali.
172. Oskar Rappin toinen todella hyvistä vesiväritöistä. Tässä aiheena talvinen luistelu, ja toisessa juhannus yö. Tästä ei enää Rappin vesivärityöt voi parantua.

165. Oikein raikkailla väreillä tehty tapahtumarikas Segerstrålen vesivärityö. Vesivärit ovatkin tämän teoksen ainoa synti joka rajoittaa arvonnousua tulevaisuudessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti