tiistai 15. syyskuuta 2015

Art Helsinki & Antiikki messut

Habitaren yhteydessä järjestetyt Art Helsinki sekä Antiikki messut toivat hyvän tasapainon Habitaren uusille sisustus esineille ja huonekaluille.

Onhan selvää että moni uutta nykydesigniä ostava on potentiaalinen asiakas myös vanhemmalle designille sekä taiteelle. Näiden tuominen saman katon alle jotain vuosia sitten on ollut fiksu veto. Viime vuonna tosin näytteilleasettajia oli huomattavasti enemmän ja messut järjestettiinkin yläkerran hallissa mutta ajat ovat nyt toiset ja moni jättikin tulematta. Silti tulijoita oli tarpeeksi kattavat ja hyvät messut järjestääkseen.


Espoon taidelainaamon osastolla oli esillä Hymypoika-patsaankin suunnitelleen Heikki Niemisen "Käpertynyt" patsas vuodelta 1972.
Pyyntihinta tällä oikein nätillä ja puhuttelevalla patsaalla oli 16.000euroa.
Näin antiikki ja huutokaupapuolen ihmisenä mietityttää vain mikä olisi ollut teoksen jälkimarkkina noteeraus laatuhuutokaupassa?
Ehkei kuitenkaan 16.000euroa, mutta toisaalta ammatinharjoittajalla on todella paljon kuluja kuin riskittömänä myyvällä huutokaupalla joka vain palauttaa teoksen myyjälle jos hintavaraus ei ylity tai huutajia ei ole. Oli hinta mikävain patsas tulee varmasti löytämään uuden kodin. Sen verran puhutteleva ja näyttävä teos oli kyseessä.



Mukana oli taas Hollantilainen Amsterdamista käsin toimiva the Art Shop Gallery taidegalleria.
Heidän osastolla silmiin pistivät kivat ja omaperäiset Seven Hansenin teokset.
Hinnat eivät sinällänsä olleet 1650€ hintapyynnillä näinkin paljon katsojalle antavista ja isoista teoksista (n. 140x100) ihan älyttömiä.
Toisaalta artisti Seven Hansen ei sano mitään eikä oikein googlekaan anna laajoja tuloksia
millään kielellä joten arvonkehityksestä ja taulun ostamisesta nimen ja sijoituksen perusteella on paha lähteä spekuloimaan.
Saman gallerian osastolla oli tarjolla myös Ray Coster nimisen taiteilijan "Peace Edition" nimisiä teoksia jossa pienois kalashnikovista oli väännetty piippu solmuun ja maalattu ase räikeillä väreillä.
Ideahan on peräisin Ruotsalaisen Carl Erik Reuterswärdin Non-Violence patsaasta jossa on esitettynä revolveri piippu solmussa.
Alkuperäinen Reuterswärdin patsas sijaitsee YK:n pääkonttorin edessä New Yorkissa. Solmittu ase on alunperin suunniteltu väkivallattomuus liikkeen symboliksi.


Vaikka tämä Art Helsinki arvostelu ja kuvakollaasi nyt pop taiteen iloitteluksi meneekin niin silti haluan vielä tuoda esiin myös Espoon Taidelainaamon osastolla olleet Maria Matikan Red Green Blue Enemies sekä Tommi Matikan Fantastic Damage teokset.
950€ hinnalla sai näyttävää ja yksityiskohtaista taidetta seinälle joka ei varmasti jätä kylmäksi.
Samalla Taidelainaamon osastolla oli aiempien Heikki Niemisen ja Matikoiden teoksen lisäksi myös Julia Weckmanin Without a view teos joka pistin huomiolle.
Teos on lambdavedos alumiinille. Pinta kiiltävä kuten kuvastakin näkee kun peilaa hyvin taustalla oleilleet ihmiset kuvaan.

Nykyisissä valkoisen sävyttämissä minimalistisissa Helsinkiläis ja Espoolais kodeissa löytänee varmasti paikansa kenen seinälle nyt ikinä päätyykään.


Antiikki puolelle siirryttessä Galleria 68 lukuisat Vanni-Nordström linjan konstruktiiviset teokset herättivät huomion. Taidekenttä tyylisuuntausten osalta on suppea mutta silti oli saatu kerättyä oikein mielenkiintoinen seinä täyteen hyviä teoksia.

Taidekauppa P.Grahnin osastolla oli pääasiallisesti sodanjälkeistä taidetta toki muutamia poikkeuksiakin oli.
Kuvassa mm. Anitra Lucandereita sekä Yngve Bäckiä.
Osastolta löyty mm. Per Steniusta, Helge Dahlmania, Tuomas von Boehm, Rafael Wardia ja vetonaulana todella iso ja hyvätasoinen Leena Luostarisen koko seinän peittävä teos.

Muuten antiikki messut noudattelivat aikalailla samaa kaavaa kuin ennenkin.
Paljon myyjiä ja vielä enemmän tavaraa. Oli kalliimpaa ja halvempaa kippoa ja kuppia.
Voidaan sanoa että jokaiselle jotakin.
Tosin tällä kertaa itse jätin Arabian pomona kuppien ja Iittalan lasivaasien ihmettelyt muille ja keskityin lähinnä nähtävisen arvoisiin osastoihin ja taiteeseen.
Kuvassa oikealla Turkulaisen Festart Designin osasto joka oli kalustettu kauttaaltaan Paavo Tynellin sekä Lisa Johansson-Papen tuotannolla.





1 kommentti:

  1. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

    VastaaPoista