sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Huutokauppa Helander A42, best tips of month

Tämänkertaisessa Helanderissa ei mikään osa-alue pistä niin suurena silmään kun aiemmin on ollut esim kovin grafiikka tai militaria painotteista.
Nyt tavaraa on tarjolla tasaisesti kaikista kategorioista.

Ehkäpä taidelasia on poikkeuksellista enemmän. Ei niinkään uniikkeja tuhansien eurojen töitä vaan perinteistä Riihimäen Lasi, Iittala, Tynell, Salo jne.

Myös jostain on ajautunut useampia Martelan ja Iskun valmistamia tunnetumpien designereiden suunnittelemia kalusteita joiden joukosta voi tehdä löytöjä. Johtuen lähinnä etteivät markkinat ole vielä löytäneet tätä osa-aluetta. Näitä pidetään enemmänkin tyylikkäinä toimistokalusteina mutta siltikin toimistokalusteina. Tulee kyllä aika kun nämä löytävät sulavasti paikkansa kotien olohuoneissa ja eteisissä, niin hassulta kuin se nyt kuullostaakin.













32. Mikael Stierncreutzintyö on mielenkiintoinen ja aika harvinainen. 40-vuotiaana edesmennyt Helsinkiläinen maalasi omalla tyylillään ja googlen mukaan taiteilija on saanut vaikutteita "amerikkalaisesta Popista". Oli miten oli mielenkiintoinen ja harvemmin eteen sattuva työ. Hinta voi jäädä vain 30euroon, mutta 700euron hintanoteerauskaan ei yllättäisi.
EDIT. Kohteen vasarahinta 140€ (+kulut)

34. Osmo Kivimäki on elossa oleva kuvataiteilija jonka teoksissa muodot ovat aika vahvana vaikuttajana. Kukkaa, aaltoilevaa kuviota jne.. Hinta ei varmasti nouse kovaksi eikä oikein teos pääse oikeuksiinsa näin ylhäältä ja valokuvassa kuvattuna. Antaa paikanpäällä katsojalle paljon. Kivaa modernia taidetta edullisesti. EDIT. Kohteen vasarahinta 55€ (+kulut)

953. Seppo Arinan töitä on tällä kertaa tarjolla useampia kappaleita. Vuonna 2001 kuollut taiteilija odottaa vielä hintojen nousuaan vaikkei nämä nyt mitään parinkympin töitäkään ole. Jos estetiikan vuoksi joku töistä miellyttää kannattaa ostaa. Nyt saa vielä sopivasti ja hinnat todennäköisesti nousevat jokinverran tulevina vuosina. EDIT. Kohteen vasarahinta 130€ (+kulut)

1034. Huudettavat teokset eivät ehkä ole Sinikka Kurkista parhaimmillaan. Varmasti 60-luvun tuotanto on ollut hieman eri asteella mistä Kurkinen on tunnettu nykyään. Teokset ovat synkähköjä sävyltään mutta ovat silti Kurkisia ja alkuajan tuotantoa. Jos kohteen hinta jää muutamiin satasiin niin ehdoton pakkopoisto. Hinnannousu vaara! EDIT. Kohteen vasarahinta 155€ (+kulut)














59. Paavo Tynellin Idmanille prototyyppinä valmistettu valaisin on aavistuksen poikkeuksellinen jo valmistuslaattansa johdosta jota ei yleensä ole tai on piilotettu jalustan taakse. Ei varmasti ole huono ostos jos yhtään fiksumpaan hintaan jää. EDIT. Kohteen vasarahinta 620€ (+kulut)

177. En tiedä kenen valmistama valaisin on ja yksi varsikin puuttuu, mutta on sen verran lystikäs tapaus ettei varmasti jätä ketään kylmäksi. Sopinee varsinkin kasari kotiin Kukkapurojen ja neonvärien sekaan. EDIT. Kohteen vasarahinta 500€ (+kulut)

697. Kaksi ITSUn nättiä valaisinta ja nähtävästi vielä hyvässä kunnossa. Ostosuositus joskaan mitään rakettimaisia hinnan nousuja ei ole tiedossa, mutta Itsu ja Valinte hilaavat kyllä hintojaan kokoajan ylöspäin varmasti ja vakaasti vaikkei suunnittelijasta olisi tietoa. Bukowskin juuri päättyneen Modernin huutokaupan 500euron hintanoteeraukset sen todistivat. EDIT. Kohteen vasarahinta 395€ (+kulut)

388. Yki Nummi ja Sanka Oy. Sanka ei ehkä ole kuumin nimi valaisinvalmistaja markkinoilla, mutta Nummi nimenä herättää aina mielenkiintoa. Varmasti hinta jatkaa nousuaan. Nyt siltikin jäänee 150-200euron tuntumaan. Jos siihen tai sen alle saa niin osta pois! EDIT. Kohteen vasarahinta 157€ (+kulut)














131. Kalle Kuustola ei nimenä sano mitään ja pitikin oikein kuvasta tihrustaa olisiko Helander tehnyt kirjoitusvirheen nimen kanssa, mutta kyllä siellä Kuustola näyttää seisovan.
Todella hyvin maalattu ja hyvät värit.
Hakaniemen silta on aiheena aina kiva varsinkin kun kyse ei ole synkästä ekspressiivisestä taulusta vaan väriä ja valoa hehkuvasta. Oli taiteilija kukavain niin työ on kiva. EDIT. Kohteen vasarahinta 280€ (+kulut).

110. Militaria ei ole allekirjoittaneen ominaista alaa, mutta tyhmäkin tajuaa että alkuperäiset valokuvat Hitleristä ovat myyvä juttu jokapuolella maailmaa. Hinta noussee kovaksikin riippuen täysin miten selvästi aatu näkyy ja kenen ottamia kuvat ovat eli miten edustavasti Härr Fyher on kuvassa vai näkyykö hän vain pisteenä edellä seisovien olkapäiden välistä. Vasarahinta riippuu myös paljon löytääkö kohdetta ulkomaalaiset keräilijät. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan lauantaita.
EDIT. Kohteen vasarahinta 160€ (+kulut). Taisi olla huonoja kuvia.

185. Useita kohteita Disneyn figuureja on tarjolla. Rapakon takana jostain maksetaan pari taalaa ja jostain kaksikymmentä. Todennäköisesti kohteet menevät jollekin kauppiaalle tai nostalgia haikailijalle eikä hinta tule päätä huimaamaan. EDIT. Nyt pitää syödä sanansa. Figuurien vasarahinnat 135-360euroa (+kulut)

272. Distlerin Porsche 356 Speedster hyväkuntoisena kauko-ohjattavana leluautona alkuperäispakkauksessa on hieno kohde. Hinta noussee 200-300euron välimaastoon Helanderilla. Jossain komeassa New Yorkin leluhuutokaupassa voisi olla kolmin/nelinkertainen hinta mutta ei ehkä Viikissä (vielä). EDIT. Kohteen vasarahinta 285€ (+kulut)
















724. Ranskalaisen Luminarcin lasisetti on hauskannäköinen ja ihan käytännöllinen. Erona tosin vanhaan kotimaiseen lasiin on että Luminarcin punainen on pinnoite kirkkaan lasin päällä. Kotimainen olisi massaan värjättyä. Todennäköisesti tästä saa edullisesti kivat ja erikoisemmat lasit kotiin ja silti kappalehinta jäänee halvemmaksi kuin ikean kiina laseilla. EDIT. Kohteen vasarahinta 130€ (+kulut)

281. Gunvor Olin/Grönqvistin uniikkia taidekeramiikkaan. Ehdoton ostos jos hinta ei nouse liian kovaksi. Voi myöhemmin parempina aikoina lunastaa shekin pois. EDIT. Kohteen vasarahinta 320€ (+kulut)

798. Yrjö Kukkapuron Avartelle tekemät retrotuolit. Olen aiemmin jo toittanut näistä. Hinta nousee tulevaisuudessa yhtä varmasti kun aurinko nousee huomenna. Jos on paikka säilöä niin psta ja säilö!
EDIT. Kohteen vasarahinta 380€ (+kulut)

598. Kun lisätiedosissa on sana Jugend niin ensimmäisenä ei tule mieleen "ostetaanpa heti!" mutta nyt kun kaluston näkee niin aika lailla ollaan jo Art Decon puolella ja raskaat Jugend kalusteet ovat sana vain.. Kiva historia ja makea setti. Jos löytyy kotoa paikka niin kannattaa harkita. Suomessa tämän tyylisiä huonekaluja ei liiku kovin paljon. EDIT. Kohteen vasarahinta 280€ (+kulut)
.

1 kommentti:

  1. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

    VastaaPoista