tiistai 10. marraskuuta 2015

A142 @ Hagelstam Tehtaankatu

On Hagelstamin marraskuun kuukausihuutokaupan aika.
Tämä huutokauppa on samalla militariakeräilijän märkä päiväuni. Olen poiminut mukaan siltä puolelta vain huutokaupan kruununjalokiven, Mannerheim-ristin.
Tauluja on jonkinverran tarjolla, ei mitään veret seisauttavaa, mutta ostettavaa kyllä. Muu kuin militaria on aikalailla perus kuukausihuutokauppa tavaraa kuten näytti Helanderillakin olevan tällä kertaa. Tosin täällä voi piillä myös löytöjen mahdollisuus jos ensisilmäyksellä ei tarjolla ole mitään korkeahintaisia koko kansan suosikkeja.
















51. 90-luvulla edesmennyt Thor Lindroosin opiskeli aikoinaan ihan Pariisin kuuluissassa Académie Julianissa asti mutta ei noussut ikinä maineeseen ja kunniaan. Usein ihan kelvollista taidetta tuottanut Lindroos vaikutti suurimman osan elämästään PK-seudulla. Kiva pieni asetelma, eikä maksa paljon.

119. Tähän huutokauppaan on eksynyt kaksikin Jalmari Ruokokosken pojan Simo Ruokokosken reliefiä. Komeat modernit reliefit eivät lähtöhinnaltaan päätä huimaa ja uskonkin niiden hinnan tästä hieman nousevan vaikka Simo ei kovin kummoinen nimi taidemarkkinoilla ole. Oli nimi millainen vain mutta työt ovat kyllä kivoja ja jäävät edullisiksi.

82. Tapani Raittilan nätille öljyväri asetelmalle on laitettu kutkuttavan edullinen lähtöhinta joka noussee huutajista riippuen 500-800euron tietämiin.

199. Sami Rinne on taiteilija joka koki inflaation jälkimarkkinoilla 2000-luvun puolivälissä kun häneen sijoittaneen Pisnesmiehen (huom iso P) Erkki Minkkisen pulkka syöksyi alamäkeen. Sittemmin Minkkisen haalimia Rinteen opiskeluajan öljyväritöitä tuli markkinoille satapäin joka polki töiden hinnat pohjamutiin. Jalkautui toki Rinteen teoksia muualtakin markkinoille kuin Minkkiseltä.
Sinällänsä sääli koska potentiaalia on ja työt niin nykyiset kuin vanhatkin ovat ihan kivoja aiheiltaan ja väreiltään. Ylitarjonta vain yksinkertaisesti hapatti hinnat. Tästä (ja muualta) saa tunnustetun taiteilijan isohkoja öljyvärejä puoli-ilmaiseksi. Suosittelen ehdottomasti sisustajille. Edullisempaa kuin Anttilan julisteet, printatut valokuvat tai Ikean diipa-daapa-taide.















95. Viimevuoden lopulla poismennyt Antti Vuori oli tunnettu surrealisti joka taiteili vähän kaikilla taiteen saroilla. Nyt tarjolla on tyylikäs grafiikka ja hintakin tulee vielä 150eurosta laskemaan hieman joten tämä työ irtoaa edullisesti seinälle. Arvo varmasti nousee jonkinverran kun teokselle ikää karttuu.

70. Voitto Vikainen on täysin omassa ympäristössään puupiirrosten kanssa ja hänet lasketaankin puupiirrosten saralla suomen parhaimmistoon kuten Ina Colliander, Erkki Tanttu jne.
Vikaisella on aina oma tuntuma töihin ja sini sekä puna sävyt ovat usein läsnä. Aihekin on tälläkertaa oikein mukava. Nyt puhumme jo hyvätasoisesta teoksesta sarallaan.

171. Olavi Hurmerinnan katukauppias teos on sarjakuvamaisen hauska. Ei niin vakavaa taidetta etsivälle hyvä ostos varsinkin kun Hurmerinnan teosten hinnat ovat aika alhaalla tällä hetkellä. Ei varmasti tule nousemaan tuhansiin euroihin ikinä, mutta ei hänen töitään ole näin edullisesti enää kauan tarjolla.

405. Harvoin tarjolla olevaa Eva Gyldénin tuotantoa. Nätti Art Deco aiheinen patsas on hyvä hankinta Arabiaa tai figuureja keräilevälle. Tämän huutokaupan löytö!















41. Eero Snellmanin oikein nätti pihapiiri aiheinen öljyväri. Tässä huutokaupassa on kaksikin Snellmanin työtä kaupan. Snellman suunnitteli Bruno Tuukkasen kansa suomenlipun josta on varmasti parhaiten tunnettu. Lähtöhinta on houkuttelevan alhainen.

188. Santeri Salokiven teos. Vasarahinta voi aavistuksen nousta lähtöhinnasta mutta aika oikeilla nurkilla pyöritään.

210. Poikkeuksellisen hyvä Johannes Gebhardin talvimaisema. Gebhard on paljon kuvannut lumivaippa aiheisia metsiä mutta tässä tuo maasto ja lumi on mielestäni vielä keskivertoakin paremmin kuvattuna.

218. Håkan Brunbergin oikein "pikkusievä" öljyväri josta kehykset pitäisi heivata takkaan ensimmäisenä. Lähtöhinta ei päätä huimaa kun katsoo taiteilijan ja teoksen aiheen yhdistelmää.


4270. Mannerheim Risti no. 153. Luutnantti Arvo Veikkasen risti. Suosittelen lukijoita käymään Hagelstamin sivuilla lukemassa taustatarinan ja ristin myöntöperusteet.
Ihmettelin jo hetken miksei kohteen tiedoissa ollut "maastavientikielto" tekstiä mutta nyt se sinne näkyy ilmestyneen. Kaikille Mannerheim Risteillähän on tällainen Museoviraston toimesta langetettu ja ihan hyvä niin. Mielenkiinnolla katsotaan miten laskusuhdanne vaikuttaa huutajiin. Oma veikkaus on että ei pätkääkään. Ostajakunta ei ole nousu/lasku suhdanne riippuvainen. Aiempi hieman kolhuja kokenut risti tippui 20.000euron lähtöhinnasta 15.000euroon mutta sitä aiempi taas myytiin 38.000euroon joskin huuto sisälsi kaiken alkuperäisistä rasioista lähtien kuten nytkin huudettava. Itse uskon että hinta alkaa 3:lla vaan mitäpä minä näistä tiedän.
EDIT. Vasarahinta 46.000euroa + kulut 10.200euroa eli 56.200euroa!

3534. Tässä vastaus jokaisen nuoren sinkku miehen tai naisen rukouksiin!
Miksi viettää kaikki viikonloppuillat baareissa notkumassa, drikkejä ostamassa ja seuraa etsimässä kun Hagelstamilta saa sängynlämmittäjän vain 50eurolla! Varmasti huokeampi vaihtoehto päättymättömälle discoissa juoksemiselle.

618. Hyväkuntoiset Paavo Tynellin seinävalaisimet nousevat toiselle tuhannelle. Jos alle sen jäävät niin iske kiinni!

505. Hyväkuntoinen Paavo Tynellin pöytävalaisin on oikealta hinnaltaan lähempänä tuhatta kuin 500euroa joten hinta tulee nousemaan jonkinmatkaa.


1 kommentti:

  1. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

    VastaaPoista