Laatutaidetta toki tässäkin huutokaupassa realisoidaan. Nimettömän keräilijän kokoelma josta löytyy useita tasokkaita teoksia mutta kaikilla näkyy olevan asetettu pohjahinta joka vastanee taulun nykyarvoa parhaassa tapauksessa joten pohjahinnat eivät ole kovin houkuttelevia. Toisaalta niiden laittaminen esille on sinällänsä hyvä koska siinä lyödään kortit heti pöytään ja kiinnostunut tietää heti "kannattaako" huutaa vai ei.
Allekirjoittanut olisi voinut huutaa lähes jokaista teosta mutta lähtöhinnan nähtyäni jätän huutamatta yhteenkään. Samalla teosten myyminen mittaa Helanderin kyvyn realisoida hintatasoltaan teoksia jotka yleensä ovat päätyneet kalliimpiin huutokauppoihin myytäväksi.
Selvästi yksi tämän kerran teemoista näkyy olevan militaria. Miekkojen lisäksi tarjolla on muuta asiaan kuuluvaa keräilyesinettä kuten pinssejä, merkkejä, liinoja, puhdetöitä sekä hieman poikkeuksellisesti ilmavoimien memorabiliaa. Vakuuttavimpana varmasti ilmavoimien hakaristellä varustettu näyttävä peili. Myös erittäin mielenkiintoisia ja harvinaisempia käsivarsinauhoja on myös tarjolla.
Edullisemman taiteen saralta tällä kertaa löytyy jokaisen kukkarolle hyvää taidetta koska tasokasta grafiikkaa oli yllättävänkin runsaasti tarjolla. Graffiikka kun on nyt edullista hankkia joten silmää miellyttävät yksilöt kannattaa haalia itselleen jos ja kun jäävät sopivan hintaisiksi.
Rannekellojen vasarahinnat tulevat pyörimään muutamissa tuhansissa. Riippuen merkistä ja kello ihmisten valvautuneisuudesta. Tarjolla on monia vain "kello-miesten" piireissä tunnettuja merkkejä.
Arvatenkin parhaista hintanoteerauksista tulevat vastaamaan Hubolt MDM, Omega Constellation sekä Ulysse Nardnin kellot.
30 & 146. Alvar Aallon tuhkakuppi ei nyt ensimmäisenä ole mielessä kun design ostoksia mietitään 2400eurolla (2000e +kulut) mutta kuten aiemmin olen toitottanut molempien Aaltojen Valaistustyön alla tehdyt kohteet ovat hyviä sijoituksia. Aalto (niin Aino kuin Alvar) tuntuvat meille suomalaisille jotenkin niin arkiselta ja välillä voi olla vaikea nähdä arvonnousua samoissa tuoleissa tai lampuissa joihin törmää huutokauppa toisensa jälkeen, mutta fakta on että lähes puolet suomen kansainvälisissä huutokaupoissa myytävistä Aalto/Artek tuotteista myydään ulkomaille! USA ja Japani suurimpina markkina-alueina.
30. Hintavaraus ei ylittynyt. 146. Vasarahinta 320euroa (+kulut).
150. Jos Paavo Tynellin tähtitaivas jää hintansa puolesta ulottumattomiin on Itsu tehnyt oman variaationsa valaisimesta josta ei todennäköisesti tarvitse niin paljon köyhtyä.
Reikien tiheys ja sarjoitus näkyy olevan eri. Muuten toteutus on sama. En ole ennen moiseen törmännyt Itsun leimoilla mutta oppia ikä kaikki.
Vasarahinta 70euroa (+kulut).
1159. Kuten aiemmin sanoin Yrjö Kukkapuron kalusteet ovat aivan ilmaisia. Tällä kertaa kohteita on kolme joista yksi nyt poimittu esille. Hinnat jäänevät satasen molemmin puolin. Tosin en muista ennen nähneeni moista kirjahyllyä joten voi kilpailuakin syntyä. Sijoitus tämä on, joskin tilaa vievä sellainen. Vasarahinta 360euroa (+kulut).
94. Ranskalaisen Japy Frèreksen marmorinen pöytäkello liikkunee keskieurooppalaissa huutokaupoissa 1800-2800euron tietämissä mutta Helanderilla sen hinta voi jäädä joihinkin satoihin. Tämä voi olla A41 huutokaupan löytö. Vasarahinta vain 130euroa (+kulut) !!
649. Jotkut näkevät tässä arkun mutta sisustajalle tässä on uniikki ja omaperäinen olohuoneen pöytä. Kaverina olevan sohvan pitää vain olla matalajalkainen. Näin hyvin pöydäksi soveltuvia arkkuja liikkuu niin harvoin, että tässä voi olla suurempikin aarre oikean ostajan osuessa kohdalle!
Vasarahinta 70euroa (+kulut).
687. Anton Lindforssin teokset ovat olleen naurettavan halpoja tasoonsa nähden viimeaikoina.
Tässä onkin yksi niistä taiteilijoista jotka ovat kärsineet laskusuhdanteesta eniten.
Hinta jäänee alle sataan euroon. Teoksen taso on hyvä joskin kehykset voinee joutua vaihtamaan.
Vasarahinta 125euroa (+kulut).
760. Enckeleistä arvostetuimman Magnus Enckellin luonnoksen omainen öljyvärityö. Valmiina teos olisi ollut varmasti mahtava mutta silti näinkin pitkälle vietynä teos on vakuuttava eikä varmasti jää vain satasiin. Vasarahinta 1500euroa (+kulut).
268 & 222. Tässä osiossa poimitut Anitra Lucander ja Marjatta Nuoreva ovat vain muutama esimerkkejä tämänkertaisen huutokaupan grafiikka tarjonnasta. Nyt löytyy teoksia jokaiseen makuun ja kokoon sekä kaikkea 10eurosta aina 600euroon asti. Tarjolla on töitä useilta taiteilijoilta kuten Kristian Krokfors, Jukka Vänttinen, Risto Suomi, Jukka Vänttinen, Elsa Ytti, Lars-Gunnar Nordström, Juhana Blomstedt vain muutamia mainitakseni.
268. Vasarahinta 165euroa (+kulut). 222. Vasarahinta 145euroa (+kulut).
391. Heli Ojanperän teos tulee todistamaan että edullisesti saa kivaa modernia taidetta. Teoksen hinta jäänee samalle tasolle missä Ikean kiina sarjantuotanto roska liikkuu. Ojanperä nyt ei ehkä ihan maamme johtavimpiin taiteilijoihin noussut mutta sai toki tunnustusta ja oli arvostettu taiteilija.
Vasarahinta 155euroa (+kulut).
398. Kaapo Rissalan erikoinen ja kiva teos varmasti herättää mielenkiinnon katsojassa. Hauska tulkinta ja erottunee perinteisistä Rissalan maisemateoksista edukseen.
Varmasti hauska hankinta ja jäänee muutamaan sataseen. Vasarahinta 120euroa (+kulut).
51 & 54. Ilmavoimien hakaristeillä varustettu ryijy ja peili. Asiaan vihkiytyneelle voi olla ainutkertainen tilaisuus molempien kohteiden kohdalla. Itse en militariaa kerää enkä siitä niinkään välitä mutta arvostan kyllä harvinaista ja mielenkiintoista esinettä kun sellainen/sellaiset vastaan tulevat. Todennäköisesti tilaustyöne teetätetty molemmat. Provinienssi olisi mielenkiintoista kuulla jos sellainen Helanderilla tiedossa on. 51. Vasarahinta 1100euroa (+kulut). 54.
Vasarahinta 230euroa (+kulut).
475. Ville Vallgrenin teoksia ei liiaksi ole liikenteessä. Oli materiaali mikä hyvänsä.
Hinta nousee tai ainakin tulisi nousta tuhannen luokkaan. Voi mennä kovemmaksikin jos hyvä tuuri sattuu. Aihe on hyvä nimittäin Vallgrenilta on nähty myös kipsipatsaita joss kuvattuna ovat olleet myyttiset hahmot tai jokin muu ei niin klassinen aihepiiri. Valkoinen värikin on hyvä tummemman terrakotan sijaan. Vasarahinta 1100euroa (+kulut).
1440. Rakolanjoen veistos tai itseasiassa veistokset (kaksi) ovat harvinaista herkkua. Rakkolanjoen Kaakelitehdas (1877-1930) on muistikuvani mukaan maamme ensimmäinen (tai ainakin ensimmisiä) keramiikka/kaakeli tehtaita ja tällä hetkellä todella aliarvostettu markkinoillamme ottaen huomioon mitä rahoja esim Arabian tuotannosta maksetaan ja paljonko niillä on kerääjiä. Rakkolanjoen tuotantoa saa edullisesti joskaan figuureihin en muista törmänneen joten hinta jää suureksi kysymysmerkiksi. Harvinaista herkkua jokatapauksessa.
Vasarahinta 110euroa (+kulut).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti