maanantai 4. maaliskuuta 2019

Hagelstamin A206 Kuukausihuutokauppa

Hagelstamin maaliskuun kuukausihuutokauppa noudattelee aiemmasta tuttua linjaa.
Poikkeuksen valtavirtaan tekee muutamien taiteilijoiden runsaampi teosten määrä. Jo viimevuonna yhteen kirjoitukseen poimittuja aikalailla tuntemattoman Arna Ranckenin töitä on tullut lisää tarjoille.
Olli Jokea on puskenut markkinoille joku kauppias jo hetken aikaa. Ihan hyviä teoksia kyllä ja symppis herra. Parhaana aikakautenaan hän oli todella arvostettu taiteilija, mutta kovassa suvantovaiheessa ainakin arvonsa puolesta juuri nyt. Näitä on ysärillä haalittu moneen kokoelmaan isoillakin rahoilla mutta nyt niitä saa valita pilkkahintaan.
Tässä jotain omaan silmään osuneita kohteita:


597. Lisa Johansson-Papen nousua on ruvennut näkymään tässä kuluneina vuosina ja etenevissä määrin valaisimia on päätynyt ulkomaille keräilijöille. Ei se vaadi kun pari isompaan diileriä jotka rupeavat satsaamaan vielä edullisiin Papeihin niin sitten nousee. Vastaavan tyyliset Tynellin valaisimet olivat 10v sitten 400euroa. Nyt niissä pelkkä nollan lisääminen ei riitä. Ruvetaan vielä puhumaan kertotaulusta tämän lisäksi!

143. Kuten aiemmin olen maininnut Antti Vuoren naivistiset työt ovat omiaan lastenhuoneisiin, ja tällähetkellä teosten hinta on melkein edullisempi kuin joku turhanpuhuvan Ikean "taideteos" suoraan Pakistanista. Jos sijoituspaikka kotoa löytyy niin näillä pystyy stailaamaan todella yksilöllisiä lastenhuoneitakin eikä tarvitse stressata heittääkö joku dublon tuhansien arvoisen Edelfeltistä läpi.



165. Erik Juseliuksen aivan mahtava rantateos Hangosta. Tammisaarella ja Hangolla on oma erityispaikkansa monen pääkaupunkiseutulaisen sydämessä kesäpaikkojen muodossa. Aivan fantastisia kesäkaupunkeja. Voin valehtelematta sanoa että tämä työ on ehdottomasti paras ikinä näkemäni Juseliuksen maalaus. Hieno työ joka kelpaa niin kesämökin, kodin kuin museonkin kokoelmiin.

336.Martta Wendelinin teoksia on todella harvoin tarjolla ja nyt niitä on peräti viisitoista (poislukien kansigrafiikat). Aiheena tietysti joulu, ja kristillisyys eivät ole niin myyviä kuin voisivat olla, mutta ehdottomasti seuraamisen arvoinen kohde. Yksittäiset työt ovat usein monia satoja. Tässä lähtöhinnan toteutuessa hinnaksi jäisi vain parisataa per työ eli olisi ihan tilin paikka kun kokoelman pilkkoisi ja myisi yksitellen ajan kanssa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti