Helander tiedotti aiemmalla viikolla tehneensä muutoksia huutokauppaportaaliinsa sekä huutokauppojen logiikkaan.
Nykyisin huutokauppoja on kolmenlaisia.
Lauantai huutokaupat jollaisesta tämänkin kirjoituksen kohteet ovat poimittu pidetään kerran kuukaudessa. Sama ideologia kuin muillakin huutokaupoilla, ja mikä Helanderilla oli aiemmin.
Lauantai huutokauppaan on tarkoitus poimia ne parhaat kohteet.
Sitten löytyy viikkohuutokauppaa ja kuukausihuutokauppaan.
Tavallaan näiden ero on kerrottu kyllä, mutta silti hieman hämärän peittoon jää ainakin allekirjoittaneelle miksi on kuukausi ja lauantai huutokaupat erikseen.
Kalusteita ei haluta tuoda lauantai huutokauppaan vaan pyhittää se ilmeisesti lasille koruille ja desigille, mutta kokonaisuutta katsoessa kolme eri profiilin huutokauppaa sekoittaa pakkaa.
Eikö kuukausihuutokaupasta voisi arvokkaampia ja design kalusteita sekä muita kohteita siirtää lauantai huutokauppaan, ja vähemmän arvokas bulkkitavara sitten viikkohuutokauppaan joka kulki aiemmin iltahuutokauppa nimellä. Meklaamisen nopeutta parantessa pituus voidaan pitää aisoissa.
Myös kaivattu online tarjoaminen olisi voinut tulla jo nyt kuvioihin.
Online tarjoamisen puuttuminen yhdistettynä vain parin päivän näyttöaikaan arki-iltaisin (kuukausi ja viikkohuutokaupoissa) karsii varmasti paljon huutajia.
Sentään lauantai huutokaupan luettelo julkaistiin alkuviikosta eli 5pv ennen huutista.
Samalla luettelopohja on muuttunut ruotsissa todella laajasti käytettävään Auction2000-Online pohjaan. Henkilökohtainen mielipide kyseisestä pohjasta on "cheap looking" mutta käytettävyys on tietysti ihan hyvä. Suomessa kyseistä Auction2000 luettelopohjaa käyttää muistaakseni yksi tai kaksi pienempää huutokauppaa maakunnissa, mutta uskoisin tämän ohjelman helpottaneen Helanderin arkea kun tähän kerran siirryttiin, TAI sitten siirtymisen motiivina on alkava ulkomaan valloitus.
Tuo Auction2000 pohja on nimittäin helppo liittää ulkomaisiin, lähinnä ruotsalais vetoisiin huutokauppa koalitioihin jossa yhdestä hakupalkista löytyy 20-30 huutokaupan aktiiviset kohteet. Näin Helanderin asiakaspotentiaali nousisi ihan uudelle tasolle.
No aika näyttää miten huutokauppojen järjestelymuutokset otetaan vastaan ja tuleeko Online tarjoaminen mahdolliseksi jossain välissä.
Ja on tässä muutama kohdekin poimittavaksi tulevasta lauantain huutokaupasta:
49. Heuerin (nykyisin Tag Heuer) vintage chronot ovat kovassa huudossa ja oikein kysyttyjä kellomarkkinoilla. Kyseinen yksilö kaipaisi kunnon kiillotuksen ja läpikäynnin mutta keräiltävä arvokello ehdottomasti kyseessä. Tag Heuer tekee myös "vintage" mallia tästä mutta keräilijöiden keskuudessa merkintä TAG on liikaa ja arvonnousun takaa pelkkä Heuer. Tämä malli on jostain 70 luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Näyttäisi myös että ranneke on alkuperäinen joka nostaisi arvoa, ja kysyntää huimasti. 2000euron lähtöhinta on fiksu ja kohdillaan.
62. Paavo Tynellin 9602 valaisimen varjostin puuttuu mutta runko ja punos itsessään ovat hyväkuntoiset. Kärjen teettäminen jälkikäteen ei ole maailmaa kaatava asia jos vain työstöjälki vastaa originaalia. Kyseisten valaisimien pyynnit ovat parhaimmillaan jo toisellakymmenellä tuhannella joten varjostimettomankin yksilön lähtöhinnan ollessa 3000euroa on nousun paikka olemassa vaikka varjostimen joutuisikin teetättämään.
470. Carolus Enckelin grafiikkakin on nykyisin poimimisen arvoista. Enckelin työt ovat olleet hyvässä nosteessa, niin uniikkien kuin grafiikankin osalta. Uskon että nousu jatkunee vielä jonkunaikaa. Ei Enckelistä varmaan uutta kiintotähteä saada modernin taiteen saralle, mutta nimi on hyvä ja arvo vähintäänkin pysyy paikoillaan.
Taideblogi Helsinki käsittelee mm. huutokauppoja ja niiden tarjontaa, meneillään olevia taidenäyttelyitä sekä taide, design ja antiikki tapahtumia sekä kaikkea mielenkiintoista mikä sivuaa niitä. Blogistin kiinnostuksen kohde on alunperin ollut vanhemmassa 1800 ja 1900 luvun taiteessa, mutta ajan kuluessa mukaan hiipi moderni sekä nykytaide joiden painotus poiminnoissa on kasvanut jatkuvasti. Käsittelyssä on myös hinnat sekä taiteilijoiden nousu ja laskusuhdanteet.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti