tiistai 20. syyskuuta 2016

Katsaus Hagelstamin K156 kuukausihuutokauppaan

Hagelstamin syyskuisen kuukausihuutokaupan anti on puhtaasti taiteen puolella. Muutamaa ihan kiinnostavaa hopea ja valaisin kohdetta lukuunottamatta tarjonta keskittyy pääasiassa taiteeseen eikä blogiinkaan tullut poimittua muuta kuin tauluja.
Useampia Yngve Bäckejä oli tarjolla kuten myös jotain kiinnostavia nykytaiteilijoiden teoksia sekä grafiikoita.

45. Pahoittelen Yngve Bäckin teosten ilmestymistä tätä nykyään usempiin poimintoihin ja postauksiin. Blogin tarkoitus on vinkkailla nousevia nimiä tai hyviä taidehankintoja ja sitä tässä tehdään. Bäck on lähtenyt nousuun viimeisen puolentoistavuoden aikan ja tulee aivan varmasti jatkamaan samalla tiellä joten olisi kornia olla poimimatta Bäckin töitä mukaan. Nytkin on kolme teosta todella sopivilla lähtöhinnoilla, ja vaikka niistä maksaisikin puolet kovemman hinnan kuin lähtöhinnan niin 5-10vuoden päästä 2016 vuoden hankintahinta ei hirvitä yhtään. Pikemminkin hymyilyttää.

72. Einar Reuter tai kuten hän taulujaan signeeraa (H.Ahtela) on ollut aina arvostettujen taiteilijoiden listalla ja vaikka hänet on laitettu klassisen puolen huutokauppoihin niin silti omalla modernilla tyylillään on pitänyt pintansa hintojen suhteen ja uskon että tulee pitämäänkin. Jos joku klassisen huutokaupan nimistä on pitänyt arvonsa näinä aikoina tai peräti sitä nostanut niin mikä on lopputulema kun noususuhdanne puskee päälle?
Ja tämä nyt tarjolla oleva teos on todella hyvä!

78. Juho Rissasen parhaan aikakauden hyviä töitä. On isoa kokoa, täysin omaa tyyliä kaiken klassismin ja impressionismin sekamelskan keskellä. Hyvä hankinta yksityiskokoelmaan ja vielä parempi museolle. Tämä on sitä harvemmin liikkuvaa Rissasta.

108. Mikko Carlstedtin keittiöön sopiva hedelmä/kala asetelma taiteilijalle ominaiseen ekspressiiviseen tyyliin. 300euron lähtöhinta suorastaan houkuttaa kilpasille omistajuustesta. Päättyykö sitten 500 vai 600euroon jää nähtäväksi..



162. Kuukausihuutokauppaan kovalla, mutta kaupattavalle taideteokselle ihan oikealla lähtöhinnalla tarjottu Arvid Liljelundin nätti ja tyylipuhdas kulta-ajan teos.
Bonuksena työstä on useita kirjallisuus viitteitä sekä näyttelyhistoriaa. Hyvä hankinta aina 10.000euroon asti. Tai jospa sen saisi ehkäpä jopa hieman lähtöhinnan alle?

250. Aiemmin olen jo vinkannut Thorsten Waenerbergin olevan yksi niistä kulta-ajan taiteilijoista kenen teosten hinnat ovat nyt liian alhaalla tasoon nähden. Tätäkin yli metrin kokoista työtä kun katsoo tarkemmin niin jokainen yksityiskohta on ihan viimeistä piirtoa myöten.
Waenerberg on aina hieman jäänyt kuuluisampien jalkoihin joskin usein täysin syyttä. Todella hyvä hankinta 3500euroon!

268. Tämän huutokaupan kysymysmerkki. Uskonmattoman tasokas ilmeisesti Koli maisema.
Toki taso ja koko on Hagelstamillakin huomattu kun lähtöhinta on lähemmäs tuhatta euroa signeeraamattomassa kenen-lie teoksessa, mutta teoksen takana ei käytönnössä voi olla kun joku paristakymmenestä mahdollisesta kulta-ajan maalarista. Tosin "kuka" onkin sitten ihan toinen kysymys.

304. Poimin tämän Weikko Puron ihan sen fiiliksen takia. Puro ei ikinä tule nousemaan sieltä "muutamasta sadasta" mihinkään, mutta jos tarkoitus on ostaa hyvää taidetta edullisesti niin tässä olisi hyvä hankinta. Purolla on oma tyylinsä jossa on sekoitettu loistavasti ekspressionismia ja impressionismia. Värit ovat tumman puhuvia, mutta eivät kuitenkaan liian. Hieno työ ja edulliseen hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti