perjantai 29. huhtikuuta 2016

Hagelstam A150, Perus settiä

Hagelstamin tämänkertaisen huutokaupan painotus on militariassa josta ei nyt tullut blogiin poimittua mitään. EI sen vuoksi että militariaa mitenkään hyljeksisin, jos oikein uniikki tai kulttuurihistoriallisesti tärkeä kohde tulee kaupan niin kyllä se tässä blogissa postataan vaikka nimi "taideblogi" onkin.
Kuten jo aktiivisimmat ovat huomanneet blogin painotus on taiteessa noin 50-70% ja loput poiminnat tulevat muilta osa-alueilta.
Jokatapauksessa tämän kuukautinen Hagelstam noudattelee tuttua kaavaa, jokaiselle jotakin. Hieman enemmän taidetta, vähän designiä ja taidelasia.
Here we go:

17. Tämä Sam Vanni on tämän huutokaupan poiminta. Lähtöhinta on houkuttelevan edullinen 350euroa mihin se ei jää. Jos nimittäin jää niin osoite on täällä.
Vaikka Vannin ei-modernit työt ovat huomattavasti epä arvostetumpia kuin modernin niin tämä edustaa sitä ei-modernin aikakauden ehdottomasti parhaimmistoa. Hyvä hankinta kenelle vain!!

70. Elvi Maarni on ollut nousussa viimevuosina vaikka yleinen suhdanne on laskemaan päin.
Tämä pienempi ja lähtöhinnallisesti alhaisempi Maarni on mielestäni parempi ja oikein fiksulla aloitushinnalla varustettu. Sijoituksena hyvä kuiten myös seuraava teos.

72. Yngve Bäck on niitä tulevaisuuden varmoja nousijoita joiden kohdalla ihmettelen etteivät hinnat ole vielä pompanneet. Koen sen vain ajan kysymyksenä.
Tosin kuten olen aiemminkin todennut Bäckillä on myös huonotasoisia teoksia joiden hankintaa en suosittele mutta käytännössä kaikki joiden värimaailma on harmoniassa ja teoksesta "saa selvää" eli se on suht helppo lukuinen on hyvää valuuttaa tulevaisuudessa. Osta ehdottomasti !!!!

80. Alex Rappin parhaita näkemiäni teoksia. Vahin Rappin taiteilija suvun edustaja on tuottanut markkinoille kaikentasoista taidetta maan ja taivaa väliltä. Parhaat kelpaavat laatuhuutokauppaan ja huonoimmat eivät edes Tehtaankadulle. Tässä kuitenkin todella hieno yksilö. Rapp on nimenä "ihan jees" ja teos on enemmän kuin hyvä. Jos miellyt tähän niin osta. Älä odota arvolta liikoja tulevaisuudessa, mutta ei tällä tappiota voi tehdä!


59. Jotenkin pitää tunnustaa että alttaritaulut ja niiden luonnokset kiehtovat. Miksi ne niin tekevät en rupea tässä kuukausihuutokaupan poiminnoissa tarkemmin spekuloimaan mutta joku "juttu" niissä on. Tämä Väinö Hämäläinen on oikein kivannäköinen luonnos ja varmasti hyvä hankinta jos kristillisaiheinen taide seinällä ei häiritse.

63. Elias Muukka ei pitkällä jänteellä tule pitämään hintaansa missään suhteessa ja se onkin jo näkynyt kovana hinnanlaskuna parhaista 2000 luvun puolivälin vuosista.
Mutta short-term hankintana tämä on hyvä työ ja fiksulla lähdöhinnalla.
On muistaakseni aiemminkin ollut jossain huutokaupassa tarjolla. Edustaa vielä Muukan "hyvä" aikakauden teosta ja aihe on mitä parhain.

85. Paul Osipow on tulevaisuuden nimi siinä missä Yngve Bäck, Sam Vanni, Matti Kujasalo, Juhana Blomstedt ja muutamat muuta. Vaikka nyt on poimittuna vai serigrafia mutta kiva sellainen.
Jos modernia grafiikkaa haluat seinille koristamaan osta tämä. Halvemmalla et tule saamaan ennen etkä jälkeen tämän postauksen.

118. En Frans Toikkasen hinnankehityksest rupea spekuloimaan mutta teos ja sen idea ovat mita parhaimmat. Todella kiva seksistisellä taka-ajatuksella varustettu työ.













550. Oiva Toikan Pampula on "niitä" Toikkia jotka nousevat jossain vaiheessa. Nyt niitä saa vielä parilla sadalla mutta joidenkin vuosien päästä on "itsestään selvää" että Pampulasta joutuu maksamaan 500-700euroa.
Toikka on jo aika huonossa kunnossa ja valitettavasti jossain välissä joudun minäkin postaamaan Oivan muistokirjoituksen Tynellin perään "Uutisia Kentältä" osioon.
Ei nyt sanota että "Toikat heti nousevat" mutta kyllä ne Oivalle ominaiset värikkäät ja ei pakolla vaan intohimosta ja rakkaudesta tehdyt teokset nostavat jollain aikajänteellä hintaansa.

644. Alvar Aallon Artekille tekemä sateemvarjoteline sieltä jostan 80 luvulta.
Kunto on hyvä. Ristipää ruuvit paljastavat aikakauden. 80 luvun lopun/90 luvun alun telineessä olisi ollut muovinen pohja. Vielä vanhemmissa tasapää ruuvit näkyvissä.
Osta pois kun kerran kunto on hyvä.

2771. Arabia erikoisemmat esineet ovat aina mielenkiintoisia sekä kerättyjä. Nyt tarjolla on "esine" nimikkeellä myytävä posliininenvalokuva kehys. Koristeista päätellen jostain 1900 luvun ensimmäisiltä vuosikymmeniltä. Oikein kiva ja poikkeuksellinen esine koristamaan hyllyä.

4511. Koristemuna puuta ja messinkiä. Tässä voi olla tämän huutokaupan löytö. Intuitio niin sanoo. Perustella en osaa. You'll see.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti