tiistai 19. huhtikuuta 2016

Modern + Design in Bukowskis. Full of lightning!!

Tämänkertainen Bukowskin Modern + Design F179 ei jätä ketään kylmäksi. Yli 600 kohdetta pelkkää ilotulitusta. Tällä kertaa taide on sivuosassa. Vallan ottaa pöyristyttävän laaja skaala design valaisimia kotimaisilta kärkinimiltä ja valmistajilta.
Suomessa ei ole ikinä ollut ikinä ennen näin laajaa tarjontaa yhden laatuhuutokaupan aikana.
Pelkkiä Paavo Tynellin valaisimia on tarjolla 67 kpl. Lisa Johansson-Papeja sekä Alvar Aaltoja yhteensä yli 30kpl!

Vanhaa Artekkia, Carl Gustaf Hiort af Ornäsin sekä Ben af Schulenin useita kalustekohteita löytyy. Mikä parasta suurin osa todella hyväkuntoisena.

Yleisesti kaikki asiantuntijat mainostavat että huonoina aikoina kannattaa ostaa parhaimmat yksilöt päältä. Tämä on nyt sitten yksi niistä huutokaupoista jossa näin kannattaa tehdä ja sijoitettavia kohteitahan täältä löytyy!












Lars-Gunnar Nordströmin molempien töiden lähtöhinnat ovat maltilliset 6000€ ja 7000€. Mikäli vasarahinnat ovat lähtöhintoja alhaisemmat tai lähtöhintojen tasolla, suosittelen huutamaan. L-G Nordström nousee.

Sam Vannin kanssa on sama kuin Nordstörmin sillä erotuksella että Vannia saa tällä hetkellä vieläki edullisemin. Hinnat toki nousevat lähtöhintoja kovemmiksi, mutta silti ovat vielä todella maltillisia verrattuna siihen mitä ne ovat noususuhdanteen aikana.

Gerges von Swetlikiltä on kaksi työtä tarjolla joista tämä nyt poimittu puhutteli enemmän. Swetlik ei ainakaan laske tulevien vuosien aikana, joskaa ei nyt ole ihan kuumimpia nimiä nousunkaan aikana.

Tove Janssonilta oli useampia töitä mutta nyt poimittu Tove Jansson on hyvä!
Lähtöhinta toki sen mukainen mutta tulee silti nousemaan oletetusta 5000€:sta.













Kain Tapperin omakuvan lähtöhinta on hinnoiteltu kutkuttavan edulliseksi. Jos vasarahinta jää lähellekkään lähtöhintaa on ostos enemmän kuin hyvä. Tapper on oman aikakautensa ja tyylinsä pioneerejä ja tulee nousemaan pommin varmasti.

Heini Riitahudan töitä on nyt jo toisen kerran tarjolla Bukowskilla. Hänen teostensa omintakeinen tyyli ei ole jäänyt huomaamatta aiemminkaan.
Kovin varhan en uskaltaisi lähteä liian isoja summia sijoittamaan nuorempiin taiteilijoihin kun muuttujia uran varrelle mahtuu ja 7000euron teoksesta tulee äkkiä 700euron teos jos kaikki ei mene kuin Strömssössä. Riitahuhta tekee kuitenkin poikkeuksen. "Nuoresta" iästään huolimatta uskon hänen jäävän kyllä huutokauppojen ja taidenäyttelyiden vakionimeksi ja hintatason jatkavan nousuaan.

Michael Schilkinin poikkeuksellinen hahmo ei varmasti tule toista kertaa vastaan. Hahmo ja eläin figuureissa Schilkin on "the name" joten jos joku pitää sijoituskohteeksi valita jo nyt arvostetuimmat Michael Schilkin ja Taisto Kaasinen tulevat vastaamaan korkeimmista hintanoteerauksista vastaisuudessakin.

Birger Kaipiaisen tarjoilupöydän lähtöhinta on naurettavan edullinen 2000€.
Hinta tulee kaksin tai kolminkertaistumaan tästä, mutta itse toimisin niinkin brutaalisti että irrottaisin reliefin pöydästä ja ripustaisin seinälle. Pöydälle löytynee joku kolo verkkokellarin vesiputkien päältä. Asentakoon reliefin takaisin pöytään se kenelle kertaustyylinen rokokoopöytä sopii sisustukseen.












Arttu Brummerin maljakko on kaunis kaikessa yksikertaisuudessaan. Uskon edelleen että Brummin ja Hongelin aika tulee vielä. Liikoja hinnan puolesta ei kannata odotella mutta nätti on maljakko.

Birger Kaipiaisen kohteita on 15 kpl joten nyt löytyy kaikkea reliefeistä lautasiin.
Poimin kuitenkin tämän hinta-laatu suhteeltaan parhaaksi katsomani reliefin. Jälkimarkkinoilla tuplahintaa nauttivan reliefin houkutteleva 1200€ lähtöhinta innostanee useampiakin huutajia mukaa peliin.

Paavo Tynellin todella harvinainen ja poikkeuksellinen lasiteline sekä kaadin innostanevat muitakin. Näihin törmää todella harvoin, kaupan ei juuri koskaan. Kaiken lisäksi kunto on priimaa.

Valaisimia on paljon ja taso on huima. Valitsin kuitenkin ensimmäiseksi poiminnaksi ehdottoman helmen.
Paavo Tynellin täysmessinkisen Tähtitaivaan. En ole ikinä ennen tällaista nähnyt ja uskoisin huutajia riittävän.












Paavo Tynelin runsaasta valikoimasta löytynee kaikille jotain mutta poimin nämä kolme ylläkuvattua.
Jokaisessa on maltillinen lähtöhinta, erikoisuuskerroin ja kuitenkin ominaiset materiaalivalinnat.
Ensimmäisen mallimerkinnältään 9460 valaisimen muistan nähneeni jatkuvasti jossain ravintolassa mutten saa päähäni missään. Olisikohan Elite tai Sea Horse?
Kuitenkin Paavoa parhaimmillaan. Näitä on kaksi kpl tarjolla ja kummankin kunto hyvä.

Toinen poiminta ei ole messinkinen vaan bambu säleinen todennäköisesti neljällä valopisteellä varustettu opaalilasi valaisin. Kunto näyttää hyvältä ja tulee olemaan myöhemminkin sitä arvostettua Paavoa.

Kolmas valaisin on harvinainen 30-luvun kattokruunu malli 1922. Messinki ei ollut vielä vallannut alaa ja niklaus oli vielä kovassa huudossa. Harvinainen yksilö ja hyvä sijoitus!

Viimeisenä poimintana on Alvar Aallon Mehiläispesä A311. Tarjolla on edullisemmin toinenkin pesä mutta tämä on kunnoltaan todella priima ja väri on kivan sininen. Hinta voi nyt hirvittää mutta ei enää myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti