Hagelstamilla on taas kuukausihuutokaupan aika. Risuja tulee heti kättelyssä myöhäisistä valokuvista. Tätä kirjoittaessa huutokauppaan on aikaa alle 6 päivää ja vieläkin osa kuvista on päivittämättä nettiin. Tsot-Tsot!
Huutokauppa noudattelee perinteistä "tasaisesti kaikkea" linjaa sillä erotuksella, että joukossa on muutamia kokoelman arvioisia töitä. Ei ehkä niinkään rahallisesti mutta koollisesti ja tasollisesti.
Eli jokamiehen unelma. Laatutaidetta edullisesti!!
Joku on myös päättänyt realisoida Nikolai Lehdon kokoelmansa joten tarjolla on 12 Lehdon teosta.
En aio poimia niistä yhtäkään tänne nyt, enkä todennäköisesti vastaisuudessakaan. Lehto on yksi niistä taiteilijoista joita on myyty (ja väärennetty) paljon, ja joiden hinnoille en näe kuin yhden suunnan tulevaisuudessa.
Toki poikkeus vahvistaa säännön ja kun tällaisia kirjoittelen, niin todennäköisesti joku shokeeraavan hieno Lehto tulee poimituksi kuluvan vuoden aikana, mutta kyllä se silloin poiminnan todellakin ansaitsee jos sellainen tähän blogiin päätyy.
Myös muutama Sam Vannin työ on vielä tarjolla. Alkuperänä on sama yksityiskokoelma kuin aiemminkin, ja Hagelstamin mukaan "lähde" on ihan turvallinen joten näitä uskaltaa huutaa.
Kun lyhyen ajan sisällä tulee paljon Vannia markkinoille herää epäilys yhdelle jos toiselle ihan syystäkin. Tällöin on hyvä tiedustella huutokauppakamarilta alkuperän luotettavuutta. Liian skeptinen ei pidä olla, mutta ei myöskään liian luottavainen.
Laatuhuutokauppakamarien sanaan voi mielestäni luottaa suht varauksetta. Toki kukaan ei ole erehtymätön mutta silti.
Pidemmittä puheitta:
2. Lennart Segerstrålen töitä on ollut viimeaikoina markkinoilla yllättävän paljon. Se on aiheuttanut myös arvonlaskua kautta rantain. Siinä missä huonot työt ovat tulleet alas ovat paremmatkin seuranneet perässä. Segerstrålelta näkee töitä laidasta laitaan.
Tässä teoksessa on kokoa ja näköä. Aihe on hyvä kuten myös värien käyttö. Jos tilaa löytyy niin todella kutkuttavan edullinen lähtöhinta suorastaan vaatii huutamaan. Kelpaa kyllä laadukkaammankin taidekokoelman jatkoksi.
10. Serguei Zlenkon koskettava ballerina teos. Hinnan arvoa en kyllä uskalla ennustaa mutta tämä teos tuli poimittua sen koskettavuuden vuoksi. Tunnelma on käsin kosketeltava, ja värien käyttö todella hyvää. Jos teos tai aihepiiri on lähellä sydäntä on varmasti hyvä ostos joka kestää aikaa.
24. Tämä Armas Mikolan työ oli ensimmäisenä poimitun Segerstrålen kanssa yksi niistä alussa mainitsemiani "kokoelman arvoisista töistä". Kokoa on, mutta on myös näköä. Kuten Lennartinkin työssä lähtöhinta on todella houkutteleva. Hyvä taulu ja Mikola on hyvä nimi.
64. Munsterhjelmiä tulee harvemmin poimituksi. Alin hinnat ovat laskeneet lisäntyneen tarjonnan myötä. Taiteilijan taso on yleisesti ottaen hyvä eikä kovin heikkoja töitä juurikaan liiku. Tällä kertaa tämä teos kuitenkin pysäytti. Rakennusten heijastukset elävään merenpintaan ovat Alia parhaimmillaan. Nätit väri ja mielenkiintoinen aihe. Itselleni tulee mieleen Suomenlinna. Työ jonka hinta ei ainakaan laske. Ainoa itseäni häiritsevä detalji on karkea säkkikangas jota Ali on aina käyttänyt. Se latistaa monen teoksen tunnelmaa ja rikkoo kuvattavaa kohdetta usein.
117. Juho Rissasen myöhemmän aikakauden työ. Yleisesti Rissasen Miami aikaa sekä sitä edeltävää aikaa pidetään seesteisenä "loppuajan kautena" mutta minä en kyllä aina sitä allekirjoita.
Rissanen muutti Miamiin 1940 missä kerkesi taiteilla paikallisista taidepiireistä hieman sivuun jääneenä 10 vuotta ennen kuolemaansa. Olen nähnyt monta hyvää Miami ajan työtä, ja tämä poiminta menee sinne "hyvä pre-Miami" ajan kategoriaan. Värien käyttö on todella vahvaa ja hyvää. Teos itsessään on mielenkiintoinen ja pikkutarkka mutta silti kuvauksellinen ja tulkinnallinen. Kokoakin on ettei jalkoihin jää. Ehdottomasti ostosuositus! Hieno työ.
125. Aarno Karimolta on nyt tarjolla kaksi työtä. Molemmat ovat todella hyviä. Poimittu Simo Hurtta teos kuvaa armotonta ruotsalaista verojen kerääjää (jos nyt meni oikein).
Toinen "Juhannus" aiheinen työ pysäyttää myös. Väitän jopa että kyseessä on vaikka kansallismuseon kokoelmiin kelpaava työ. Ehdottomasti Karimon parasta antia vaikka hyvä Karimo on jo niin hyvää ettei sanotuksi saa. Hauskinta on se, etten ole edes mikään suuri kansallistarusto ja karelianismi fani. No hyvä taideteos on vain hyvä taideteos. Aiheesta viis.
280. Anitra Lucanderin pystäyttävä vesivärityö. Sopii hyvin valko-painoitteisiin nykysisustyksiin. Myös taiteilijan noste on hyvä. Arvonnousua odotettavissa ainakin jonkin asteisena. Toki johonkin hinta pysähtyy kun pienempi vesiväri on kyseessä.
18. Kubistina tunnetun Kalevi Pyykkösen iso ja hyvä teos. Laatua ja kokoa on. Tulevaisuuden nousija. Ei ehkä ikinä muodostu markkinoiden kuumimmaksi nimeksi, mutta kotimaisia kubisteja tullaan vielä jossain välissä etsimään kivien ja kantojen alta. Silloin on tämän Pyykkösen teoksen omistajalla myyntiaika.
588. Birger Kaipiaisen kelloja on jonkinverran liikenteessä, mutta näissä teoksissa omaperäisyys on ollut hyvällä asteella. Se yhdistettynä Kaipiaisen ja Brykin tulevaisuudessakin odotettuun nousuvireeseen aiheuttavat tämän kohteen poiminnnan tänne. Voi olla että joku kaunis päivä tämäkin teoksen lähtöhinta on 2000euroa.
551. Kolmiosainen Bambu ei ole sieltä yleisimmästä päästä. Varsinkin jos sininen ja punanen esiintyvät näinkin raikkaina. Ostosuositus 450eurolle nyt Toikan alavireen aikaan. Varma nousija. Tuplaatko vai triplaatko rahasi 5 vuoden aika onkin sitten toinen kysymys.
3508. Kirjoituspöydän telineen polttokullattu pronssirunko pikkutarkoilla koristeluilla herätti kiinnostuksen. Todella kaunis ja näyttävä esine. Pitää hintansa, voi jopa nousta. Vielä kun löytäisi tekijänleimat...
407. Terho Sakki on ollut viimeaikoina todella aliarvostettu kuvanveistäjä. Taiteilijalla on paljon ideaa töissään. Myös Pro Finlandia palkinto kuten myös Professorin arvonimi tuli aikoinaan saavutetuksi. En nyt lähde mitää nousijaa Sakista povaamaan mutta ei hänen töidensä arvoa tulla ikinä kilohinnoissa mittaamaan.
Taideblogi Helsinki käsittelee mm. huutokauppoja ja niiden tarjontaa, meneillään olevia taidenäyttelyitä sekä taide, design ja antiikki tapahtumia sekä kaikkea mielenkiintoista mikä sivuaa niitä. Blogistin kiinnostuksen kohde on alunperin ollut vanhemmassa 1800 ja 1900 luvun taiteessa, mutta ajan kuluessa mukaan hiipi moderni sekä nykytaide joiden painotus poiminnoissa on kasvanut jatkuvasti. Käsittelyssä on myös hinnat sekä taiteilijoiden nousu ja laskusuhdanteet.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti