lauantai 27. helmikuuta 2016

Helander A46, maaliskuun huutokauppa

Helanderin maaliskuun huutokaupan tarjonta noudattelee perinteistä Helanderin linjaa sillä poikkeuksella että taide ei ole niin isossa roolissa kuin normaalisti.
Myös osa tarjolla olevista tavaroista on harvinaisia kiinnostus näiden kohteiden vasarahintoihin onkin suuri.
Jo aiemmassa huutokaupassa oli Jarkko Peltosen sirkus / pelle aiheisia töitä useampi ja sama linja jatkuu tälläkin kertaa. Peräti kuusi työtä on nyt huudettavana. Myös mattoja on runsaasti tälläkin kerralla. Pidemmittä puheitta:

53. Oscar Kleinehin todella upea ja klassinen merimaisema. Kleineh on hinnallisesti hieman kärsinyt laskusuhdanteesta mutta ei niin paljon kuin olettaa olisi voinut. Kun merimaisemien hinnat liikkuivat 50.000eurolla oletusarvo olisi että hinta puolittuu huonoina aikoina kuten on monen taiteilijan osalta tehnyt mutta Kleinehin hinnan lasku on ollut hillitympää. Onhan hän paras kotimainen meren kuvaaja. Toki lähellä perässä tulee Adolf Bock ja Brendt Lindholm jotka ovat myös omaksuneet veden värimaailman ja elämisen.

259. Kaarina "Janne" Kantokorven kiva moderni teos. Kantokorpi ei varmasti mitään super nousuja tule ottamaan mutta töiden luonne on kiva jo moneen sisustukseen sopiva. Löytänee varmasti helposti uuden kodin.

665. Torsten Wasastjernan nätti ja rauhallisilla väreillä sommiteltu maisematyö. Taiteilija teoksia liikkuu suhteellisen vähän vaikka taiteilija eli yli 60-vuotiaaksi ja tuotanto on suht laaja.

1187. Vihtori Ylinen on todella aliarvostettu kotimainen taiteilija. Ylisen ensimmäinen nykyajan näyttely pidettiin jotain vuosia takaperin Rauman Taidemuseon toimesta.
Nykyisin EMMA:ssa työskentelevä intendentti Henna Paunu sai kerättyä Raumalle todella kattavan Vihtori Ylisen (ja hänen vaimonsa Saima Tigerstedt-Ylisen) katsauksen pariskunnan tuotantoon.
Tämä samainen teos on ollut huutokaupattavana jokin aika sitten. En tosin nyt muista missä huutokaupassa ja mihin hinta silloin päättyi.

206 Alvar Aallon sateenvarjotelineen saa todennäköisesti omakseen alle 200eurolla. Kyseessä taitaa olla 80-luvun tuotos. Messinkisen pohjan sijaan alaosa on muovinen mutta kuitenkin ruuvit ovat tasapäisiä joita on ymmärtääkseni käytetty johonkin 80/90-luvun taitteeseen asti.

543. Ilmeisesti Taito Oyn rottinkinen valaisimenjalka johon tehty Paavo Tynellin varjosinta kopioiden uusi varjostin. Hinta arvatenkin muutaman tuhannen jo pelkästään jalan takia.

685. Yrjö Kukkapuron vanhemmat Haimi tuolit ovat jo hieman elämää nähneitä mutta restaurointi ei vaatine muuta kun vaivaa. Istuinosat rungoista irti, maalaus, muovien puhdistus jne. Huutohinta jäänee edulliseksi. Ehdottomasti tulevaisuuden keräilykohteita.

955. Lisa Johansson-Papen seinävalaisimet ovat hyvässä kunnossa ja hintakin tulee olemaan sen mukainen. Mutta aikajänteellä X ovat valaisimet nykyisellä markkinahinnallakin fiksu ostos.

2. Suurella mielenkiinnolla seuraan mihin tämä Helsingin Olympialaisia varten tehty numeroitu matkamuisto stadion kipuaa. Hintaa vastaan puhuu se että Olympia tavaran keräilijöitä poistuu paljon keskuudestamme ja ylitarjontaa on mutta en ole kyllä moista ikinä ennen nähnyt ja vielä alkuperäin pakkauksessa. Uskon että hinta kivunnee kyllä aika moniin satasiin.

544. How Retro! Olivetti kirjoituskone ajan hermolla olleella punaisella värillä.

601. Arkut ovat hinnallisesti yleensä väärinymmärrettyjä. Perus asiasta tietämätön kuluttaja kuvittelee 1800 tai 1900 luvun maalatun talonpoikaisarkun olevan "arvokas". Usein ne ovat uudelleen maalattuja ja kaartuva kantisia. Sitten pettymys on suuri kun Antiikkia Antiikkia ohjelmassa isoisän isän peruja oleva 100 vuotta vanha arkku arvioidaan "satasen" arvoiseksi.
Arkku on haluttu jos se on todella vanha ja alkuperäisessä asussaan tai tasakantinen jolloin se sopii sisustukselliseksi pöydäksi (kuten alempana Oy Alkoholiliike AB).
Tämä arkku on vanha, alkuperäisessä asussaan ja hienoilla metallipakotetuilla heloilla.

954. Tyylikäs ja harvinainen Jugend korurasia. Karu ja kylmä mutta samalla tyylikäs.

63. Hilkka-Liisa Aholan nais siluetti aiheinen reliefi. HLA reliefejä on täällä usempia ja tälläisten naishahmo aiheisten kysyntä tulee kiihtymään tulevaisuudessa kun Rut Brykin ja Birger Kaipiaisen vastaavien hinnat karkaavat monilta ulottumattomiin. Hyvät HLA reliefit nimittäin ovat oikeasti hyviä!

962. Harvinainen Alvar Aallon nojatuoli on hyvä sijoitus. Parhaan rahan jälleenmyydessä saa ulkomailta. Aasia tai Amerikka.

1104. Harvinaisempi Johansson-Papen valaisin. Joskin uudempaa eikä niin hinnakaista aikakautta, ainakaan vielä.

1129. Oy Alkoholiike Ab viinalaatikoita näkee kaupan ajoittain. Kunto on usein vaihteleva. Tämä nimenomainen laatikko on täydelinen olohuoneen pöytä ja kunto on hyvä. Tarpeeksi kulahtanut mutta tarpeeksi ehjä. Hinta liikkunee. Hmm. Ehkäpä 200-300euron välimaastossa?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi! Maalaustaidetta tunnen itsekin jonkin verran ja asiantuntevilla tiedoilla varustettuna myös tuo suomalainen design on kiinnostavaa.

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiva että blogi miellyttää. Yritän parhaani mukaan tehdä parhaat poiminnat, ennustaa ja ennakoida nousijat sekä varoittaa laskijoista. Oli sitten kyse taide tai design puolesta. Toivottavasti viihdyt blogin parissa tulevaisuudessakin.
    Liity toki postituslistalle tai tykkää Facebook sivustamme niin saat aina ensimmäisenä tiedon uusimmista postauksista.

    VastaaPoista