torstai 25. helmikuuta 2016

Hagelstam Auctions A146, Oodi Christina Snellmanille

1-2 maaliskuuta pidettävä kuukausihuutokauppa on oodi edesmenneelle Christina Snellmanille. Snellmanin töitä on tarjolla viitisenkymmentä kappaletta. Myös Bulevardin pisteessä pidetään osittain huutokaupan näytön ajan (24-29.2.2016) muistonäyttely hänelle. Jälkeläisten realisoidessa tauluja ateljeen nurkkista myyntiin on mukaan ajautunut samalla useita Eero Snellmaneita. Molemmat voivat olla tulevaisuutta katsoen ihan mielenkiintoisia ostokohteita. Mitään "suuren mestarin yht'äkkistä löytymistä" tuskin nähtäneen, mutta Christinan hintataso on ollut menneinä vuosina siellä tuhannen puolin ja toisin. Hänen töissään on kyllä sitä jotain joten en usko ainakaan hintojen laskevan tulevaisuudessa. Nyt voisi olla oikea hetki ostaa ylisuuren tarjonnan johdosta jolloin hinnat väkisikin painuvat aiemmista hieman alhaisemmiksi.

Muuten huutokauppa noudattelee aikalailla aiempaa kaavaa. Edelleenkin taidemarkkinoiden hieman ahdas tilanne on ajanut markkinoille Sam Vannin töitä ihan järjellisillä lähtöhinnoilla. Myös Arvid Bromsia löytyy useampi työ. Molemmat hyviä ja mielestäni aika varmoja ostoksia pitkällä aikavälillä. Tosin nänä kaksi edellämainittua ovat täysin eri hintaluokasta. Hyvä niin, on ainakin jokaiselle jotakin.


1. Oma poiminta Christina Snellmin töiden paljoudesta. Näin suurella määrällä ollaan täysin makuasioiden puolella. Ehkäpä Espanja aiheiset eivät tulevaisuudessa ole niitä kysytyimpiä.

63. Poiminta Eero Snellmanin parinkymmenen työn joukosta. Pariisi aiheena myy aina. Työ on hyvä ja hienosti maalattu. My pick!

167. Mielenkiintoinen Hugo Backmanssonin öljyvärityö. Värienkäyttö on "sitä" Hugoa itseään mutta lähemmin tarkasteltuna maalaustyylissä ja siveltimen käytössä näkee muutoksen hänen klassisesta tyylistä impressoivempaan Tanger aikakauteen.

224. Harvinaista herkkua. Alexandra Frosterus-Såltin on maalannut toistakymmentä alttaritaulua suomen kirkkoihin ja hän kuuluu kategoriaan unohdetut naistaiteilijat.
Kiva työ ja värit ovat ominaista pastellisävyistä Frosterus-Såltinia. Hyvä hankinta jonka arvo ei tipu mutta ei ne nousutkaan mitään kummoisia tule olemaan. Sääli sinänsä. Ehkäpä vielä jonain päivänä...


91 Göran Augustsonit ovat edelleen edullisia vaikka ihan pahin aallonpohja on ohitettu niin ei nousu vielä kummoista ole ollut. Ostosuositus ehdottomasti.

289. Oscar Bengtsin "laituri" työksi nimetty öljyväri on todennäköisesti Suomenlinnasta tai jostain lähisaarilta. Helsinki aiheinen Bengtsin työ tekee aina kauppansa. Sijoitus tämä ei ole vaikka kiva työ onkin.Taiteilijan veljen Carl Bengtsin ollessa kyseessä voisin jotain nousuja povatakin.

350. Talven Klassisessa huutokaupassa myymättä jäänyt Adolf von Becker on nyt järkevämpi lähtöhinnaltaan. Aiempi 5000euroa oli turhan rohkea ja hinta jäikin pöytään 3000euron suojahinnalla. Eiköhän teos nyt tee kauppansa. Becker on tulevaisuuden nimi vaikka moni kulta-ajan taiteilija tuleekin laskemaan pitkällä tähtäimellä.

456. Johannes Takasen kookas Rebekka patsas. Todella maltillinen 500euron lähtöhinta takaa huutajat. Takanen oli aikansa (1800 luvun toinen puolisko) tärkeimpiä kuvanveistäjiä ja hänen tuotantosa jäi suht kapeaksi aikaisen kuoleman johdosta.
Vauriot eivät kipsissä paljon paina. Kipsiä on "helppo" ja aika huokea konservoida varsinkin kun kyseessä on valkoinen patsas. Tosin korjaukset äkkiä maksavat patsaan lähtöhinnan verran mutta silti.
Osto suositus jos Rebekalle löytyy nurkka vallattavaksi.



122. Tanja Konstenius on nuori (s. 1982) realismia tuottava valokuvaaja joka työskentelee nykyään Amsterdamissa. Kyseiset kuvat ovat todennäköisesti Yömajan liepiltä Kalliosta. Teokset toki haastavat katsojansa mutta sitä taide on. Lähtöhinta kahdelle työlle on todella edullinen. Ei voi paljon menettää jos ei Konstenius ota tulevaisuudessa tuulta siipien alle.

185. Isto Jakolan puhutteleva sekatekniikka työ. Ei ainakaan sataseen pitäisi mennä.

187. Todella kiva Elvi Maarni laitettu edullisella lähtöhinnalla huutoon. Katsotaan mikä numero tulee vitosen eteen kun huutokauppa käydään. Olisiko 2:nen?

260. Haluan poimia joka huutokaupasta jotain modernia ja kivaa ihan oikealta taiteilijalta.
Yritykseni on todistaa tällä että taidetta voi harrastaa yhteiskuntaluokasta huolimatta. Usein taide tai sen keräily katsotaan elitistiseksi puuhaksi. Sitten kodin seinälle ostetaan satasella Ikean kiinassa vääntämää sarjatuotanto skeidaa. Miksei mieluummi Tapsaa...? Häh?
Tapio Kinnusen teoksilla ei varmasti tulee olemaan satasia kovempia hintoja ikinä, mutta jos nyt teos myydään lähellä lähtöhintaansa niin ... muistaakseni vielä matrikkelitaiteilija sikäli kun se joillekin jotain merkitsee.


3554. Hyväkuntoinen Turkulaisen Johan Lindbladin Tinasta tehty kynttilänjalkapari. Todennäköisesti 1860-luvulta. On se sitten edullista.. ja kuntokin vielä.. huh.

552. Itsun tämän mallin seinävalaisimista on nyt alettu jo maksaa satasia. Tyylipuhtaan messinkin aikakauden edustajana hinta varmasti jatkaa vielä hetkenaikaa nousuaan ja jää sitten siihen joihinkin satasiin. Nousisi varmasti vaikka mihin jos olisi Itsun perässä vielä Tynell, Almari tai Pape nimenä.

2772. Nyt pitää sanoa että en ole ennen nähnyt. Käyttötarkoituksia nykykodissa voit keksiä rajattomasti. Helsinkiläistä keramiikkaa. Hieno esine.

534. Arttu Brummerin yksinkertainen mutta nätti taidelasi. Göran Hongelin kanssa he olivat aikaansa edellä. Ei varmasti laske kummankaan suunnittelijan tuotanto missään välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti