tiistai 26. tammikuuta 2016

Vantaan taidemuseo on nyt Artsi!



Vantaan taidemuseo järjesti viimevuonna nimikilpailun johon kaikki halukkaat saivat ehdottaa uusiutuvalle museolle nimiä. Nyt voittajaksi on valikoitunut 722 ehdotuksen joukosta nimi Artsi.
Yllättävintä ja ehdottomasti positiivisinta kuitenkin on että Artsi tulee erikoistumaan graffitti-, katu- sekä performanssi- taiteeseen. Joskin perinteistäkin taidetta tulee olemaan tarjolla myös vastaisuudessa.

Artsi on hyvä valinta nimeksi ja museolta on todella rohkea ja viisas veto erikoistua urbaaniin taiteeseen.
Käytännössä ensimmäistäkään suuremppaaa graffiti näyttelyä ei olla vielä edes pidetty suomessa isomman museon toimesta joskin asiaan on todennäköisesti tulossa muutos piakkoin muutamankin museon toimesta. Artsi varmasti siellä etunenässä.

Graffittitaide on aihepiiri jota tässä blogissa tullaan varmasti vielä käsittelemään useita kertoja koska se on yksi taiteen osa-alueista joka vasta nostaa päätään ja tulee olemaan seuraava "SE" juttu.
Maalarit usein nähdään bussipysäkkejä söhrivinä pikkupoikina kun todellisuudessa he ovat kymmeniä vuosia juttuaan tehneitä taiteellisesti todella orientoituneita henkilöitä jotka vasta nyt rupeavat saamaan sitä arvostusta mikä heille kuuluu. Tosin näiden henkilöiden osalta sekin arvostus on huomattavasti suurempaa ulkomailla kun mitä se on kotimaassa.
Uskon että Artsin rohkea veto tulee olemaan palkitseva pidemmällä aikajänteellä ja se tulee tasapainottamaan PK-Seudun taide tarjontaan erinomaisesti.
Museo onkin jo hankkinut ensimmäiset teokset kokoemiinsa mikä on viisasta koska graffiti taide on vielä suht edullista hankkia peilattuna siihen mitä se tulee olemaan vaikka 10 tai 20 vuoden kuluttua.
Seuraavan kerran maamme graffititaiteen kärkinimiä tullaan näkemään Make Your Mark galleriassa 10.2 kun EGSin Archipelago of Secret Identity näyttely avautuu. Sieltä saa esimakua mitä tuleman pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti