torstai 13. elokuuta 2015

Katselmus huutokauppaan. Vuorossa Hagelstam (A139)

Hagelstamin seuraava kuukausihuutokauppa A139 pidetään 18.8 Tehtaankadulla.
Huutokauppapiiressä tunnetaan myös Apollona johtuen aiemmasta nimestä Apollo Auctions kunnes Hagelstam ja Apollo yhdistyivät 2013 vuoden lopulla samalla kun Hagelstam sai uuden toimitusjohtajan Mats Wolontiksen.

Tässä muutamia mielenkiintoisia ja esillenostamisen arvoisia kohteita kommentteineen:



10. Ensimmäisenä oleva Lars-Gunnar Nordströmin teoksen seuraaminen on mielenkiintoinen johtuen hänen viimevuonna tapahtuneesta poismenostaan ja EMMAn päällä olevasta näyttelystä.
Tunnetusti juuri kaikkien kielenpäällä oleva taiteilija on myös halutuin.

11. Ulrika Fermin laminoitu valokuva voi olla pidemmällä aikajänteellä jonkinasteinen sijoitus.
Taiteen Professoriksi valmistunut nykytaiteilija jolla on omintakeinen tyyli. Tässä tapauksessa teoksen koko voi rajoittaa hieman haluttavuutta.


124. Timo Aallon kaksi litografiaa lähtöhinnaltaan naurettavan vaivaiset 100euroa.
Helsinkiläinen Timo Aalto (k. 2003) edustikin Konstruktivismia ja oli omaksumansa suuntauksen kärkinimi.
Tässä kohteessa voi vielä käydä niin että hinta jopa laskee jonnekin 50-60euroa paikkeille.
Silloin voi miettiä pitääkö seinällään Anttilan julistetta, Ikean kiinalaisia massatuotantoöljyvärejä vai kahta tunnetun taiteilijan litografiaa.

209. Caj Bremerin signeerattu valokuva ei enää 2015 vuonna jää 100euroon. Vaikka valokuvataiteen kuumin tuleminen vielä odotuttaa itseään ovat nykykeräilijät jo senverran valituneita ettei tälläisiä teoksia päästetä jäämään tähän hintaan. Tämä onkin yksi huutokaupan "teaser"eistä.


92. Tämä Ada Thilenin "ihan OK" tasoinen öljyväri on nyt neljättä kertaa Hagelstamilla.
Tunnetusti teoksen haluttavuus vähenee mitä useammin se nähdään huutokaupassa ja tässä nyt on käynyt niin. Itse teoksen lähteäkin nähneenä ei siinä mitään vikaa ole. On vain joutunut ketjureaktion uhriksi kun on aloittanut 1800eurosta ja nyt enää 500euroa lähtöhinnaltaan.
Ada Thilen on yksi kulta-aikaa edeltäneitä naistaiteilijoita jotka ovat jääneet tunnetuimpien kollegoidensa varjoon. Halvalla hyvää laatutaidetta.

63. Marcus Collineja on viimevuosina tulvinut markkinoille ehkä liiankin kanssa. Vielä niille kaikille ostajat ovat löytyneet kun hinnat ovat pysyneet maltillisina. Tämä niemenomainen teos edustaa Collinin perinteisten pastellitöiden parempaa puoliskoa mutta jäänee silti lähelle lähtöhintaa tai noustessaan menee todennäköisesti 280-350euron maastoon.

621. Yki Nummi on tunnettu kaikesta muusta kuin maalaustaiteestaan. Kyseessä kuitenkin uniikki teos 100eurolla joskaan ei siihen jää. Toisaalta ei se varmasti kovin kalliiksikaan kipua.
Uniikkia taidetta kansainvälisesti tunnetulta taiteilijalta. Jos jää edulliseksi kannattaa poistaa.

245. Edellisen Yki Nummen perässä seuraa toinen samanlainen outolintu.
Vuonna 2001 kuollut Maija Isola on tunnettu Marimerkon pääsuunnittelijana ja Unikko kuosin keksijänä. Kookas öljyväri 400eurolla olisi hyvä hankinta. Uniikkia taidetta parhaimmillaan.



614. Yrjö Kukkapuron Avartelle suunnittelemat muistaakseni A502 malli nimeä kantavat tuolit jotka olivat erikoistilaustuolit eikä normaalissa myymälässä esillä.
Itse näen kyseisen A502 mallin juuri tulevaisuudessa Kukkapuron halutuimpana "teollisuus/toimisto" tuolina jos sitä nyt sellaiseksi voidaan kutsua.
Ehdottomia tulevaisuuden klassikkoja. Henkivät 80 lukua parhaimmillaan. Rahallinen nousu taattu näiden hankinnassa. 20-vuoden kulutta ihmiset kauhistelevät miten näitä sai ostaa tälläisiin hintoihin ja "jos vain olisi tiennyt niin.. "

1072. Fabergen paperiveitsi on päätynyt kuukausihuutokauppaan. Mielenkiinnolla seuraamme mihin asti hinta kipuaa.

KUUKAUDEN POIMINTA 

224. Alice Kairaa parhaimmillaan. 2006 edesmennyt taiteilija on parhaimmillaan kuvatessaan uni ja mielikuvitusmaailmaansa. Arvostetuimpia aihepiirejä ovatkin Klovni, sirkuseläimet, hevonen, leijona, Aatami ja Eeva jne...
Ehdoton tulevaisuuden sijoitus ja klassikko. Arvo tulee pidemmällä aikajänteellä nousemaan. Todennäköisesti tuplannut/triplannut hintansa jo seuraavaan nousukauteen mennessä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti