perjantai 19. tammikuuta 2024

Bukowskis Finnish Modern Art F430

Huutokauppakentällä on ollut hetken hiljaista eikä mitään kovin sykähdyttävää ole tullut vastaan. Johtunee osittain hieman huonommista ajoista. 

Nyt Bukowskin modernissa on muutama esille nostamisen arvoinen työ.

 

Taideblogi Helsinki (c) Wäinö Aaltonen, Unto Pusa

Wäinö Aaltosen taidetta on harvakseltaan tarjolla. Varsinkaan laadukasta sellaista. Aaltonen on kuitenkin poikkeus sääntöön. Yleensä kuvaveistäjien tekemä kuvataide ei ole kovin suurissa hinnoissa, vaikka taiteilijalta nimeä löytyisikin. Myös kuvaveistäjien teokset ovat usein naivistisia. Aaltosen työt ovat haluttuja ja liikkuvat hyvillä hinnoilla. Tällä teoksella on provenienssi kunnossa ja näyttelyhistoriaakin löytyy. Työn lähtöhinta 4000-5000€ joka on mielestäni aavistuksen kovahko. Aihe todennäköisesti rajaa nuoremmat keräilijät pois laskuista.
 

Unto Pusa on ollut kuuma nimi jo tovin enkä usko, että hohto ihan heti katoaa. Teos on keskikokoinen, joka tekee siitä helpon sijoitettavan huoneistoon. Tämän kokoiselle löytyy aina paikka jostain. Lähtöhinta on todella maltillinen ja jos hinta ei siitä kohoa voi teos olla hyvä löytö!


Taideblogi Helsinki (c) Rafael Wardi, Håkan Brunberg

Rafael Wardi hiljakkoin keskuudestamme poistuneena on nyt ollut pienessä nosteessa. Töihin on selkeästi tullut se 20% lisää hintaa viimeisen parin vuoden aikana. Omakuva on aina ikivihreä aihe. Tämän teoksen heikkous ja vahvuus on sen koko. Lähes 2 metriä korkeana se ei ole helppo sijoitettava yksityisasuntoihin mutta toisaalta lähes 2 metriä korkeana se on museotasoinen työ. Lähtöhinta on suhteellisen oikea 6000-8000€ mutta mikäli ylimääräistä on, ja hinta jää lähtöhinnasta selkeästi voi tässä olla oston paikka.


Håkan Brunberg ei ole vielä tehnyt läpimurtoa suurelle yleisölle, vaikka toki keräilijöiden piirissä taiteilijaa arvostetaan ja nimi on hyvä. Itse koen että tulee vielä aika, kun mm. Brunberg saa oman paikkansa parrasvaloissa jolloin hinnat nousevat. Naivistiset ja stereotypioilla sekä piilomerkityksillä leikittelevät työt ovat hauskoja ja pysäyttävät myös taiteesta tietämättömän hämmästelemään teoksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti