torstai 16. marraskuuta 2017

Hagelstamin 2017 syksyn klassinen T110 huutokauppa

Hagelstamin 2017 vuoden syksyn klassisessa on paljon kotimaista laatutaidetta. Valaisimia eikä huonekaluja ole juurikaan. Huonekalujen puuttuminen huutokaupoissa onkin ollut viimevuosien trendi. Vain häikäisevimmät ja uniikeimmat voivat saada lattia neliönsä enää tätä nykyään.

Tällä kertaa silmiinpistävinpänä oli poikkeuksellisen laadukkaat, ja hienot Hugo Simbergin teokset joita huudeltava oli peräti 8 kappaletta.

Oli myös mukava nähdä useampia Kaarlo Vuoren töitä. Tätä lähes unohduksiin jäänyttä maalaria on ollut aina kovin vähän tarjolla huutokaupoissa vaikka teosten taso on usein hyvä. Ei sen puoleen en usko töiden kyllä ikinä nousevan mihinkään nykyisestä tasostaan mutta kivoja töitä ovat.

Kuten tiedämme moni teos näyttää kuvissa hyvältä mutta livenä nähtynä voivat olla kovin mitään sanomattomia ja sitten taas moni kuvissa ei minkään näköinen työ antaa aivan uusia ulottuvuuksia paikanpäällä katseltuna. Tässäkin huutokaupassa esim Pekka Haloset olivat hyviä kuvissa mutta olivat pienoinen pettymys sitten paikanpäällä.
65. Hugo Simbergin Pariisi teos oli koko huutokaupan pysäyttävin työ kun naamtusten pääsi hämmästelemään. Loistavillaan detaljin työssä antaa pienenpieni kuumailmapallo taivaalla.
Työtä ihmetellessä suorastaan tunsi lämpimän meri-ilman vasten kasvoja.
Myös kohde no. 93 vesivärityö oli hienoin Hugon pienemmistä töistä.

89. Alfred William Finchin hieman pointillistinen "Saaristo" niminen työ oli oikein raikkailla väreillä varustettu ja todella kiva työ. Finch on ollut sen verran oman tiensä kulkija suomalaisessa taidekentässä että häntä tultaneen keräilemään myös vastaisuudessa. Ettei vain kävisi Sigrid Schaumaneita jossain välissä.

108. Väinö Blomstedtin tallin edessä nimiseksi työksi nimetty vesiväri oli kivempi livenä kuin mitä kuvissa. Teos myytiin Ruotsissa muistaakseni noin 500-600eurolla tämän vuoden alkupuolella. Katsotaan mikä Suomen hintanoteeraus on vuoden loppupuolella.


12. Jenny Nyströmin pieni vihanneskauppias teos oli oikein hyvä ja 800e lähtöhinta ihan oikea mitä naapurimaan hintanoteerauksiin tulee. Nyströmiä voisi kotimaisessa taiteessa verrata vaikkapa Martta Wendeliniin. Vaikka markkinat ympärillä menevät alaspäin niin hän ui vastavirtaan. Poikkeuksetta huonommatkin työt Ruotsissa menevät kaupaksi ihan hyviin hintoihin.

1 kommentti:

  1. A mind blowing article is provided here. Private Tutor in St. Petersburg And it is written with great skill and the words directly explain the thought of author.

    VastaaPoista