perjantai 2. maaliskuuta 2018

J-P Köykkä @ Galleria 3H + K in Björneborg

Porin 3H+k Galleriassa on esillä Helsingissä opiskellen, mutta Tampereen alueella vaikuttavan J-P Köykän "Suodatus" näyttely. Olen taiteilijan pannut aiemmin merkille. Hän on ollut mukana mm Art of Baswaressa, pitänyt oman näyttelyn Galleria Ondassa ja myös Myyrmäen ja Artsin ympäristö on saanut nauttia Köykän katutaiteesta.


Porin 3H+K:n näyttelyn yhteenveto on hienosti kiteytetty taiteilijan omissa sanoissa Suodatuksesta.

"Näyttelyn teoksia tehdessä on tullut läpikäytyä monenlaisia ajatuksia. Olen toiminut suodatinpussin roolissa. Ajatukset ovat valuneet pussin läpi ja muuntautuneet maalauksiksi. Monet teoksista on suodatettu pitkällä prosessilla ja saattavat sisältää mietteitä hyvinkin erilaisista ajatuksista, sekä viitteitä taidehistoriasta ja lainauksia vanhoilta mestareilta."


Näyttely oli yhtäaikaa tasapaksu, kiinnostava ja sekava. Tuntuu kuin taiteilija ei tietäisi mistä aloittaa ja lopputulos on hieman sekava.
Kaikki esillä olleet teokset olivat esittävää taidetta. Mukana oli pohdintaa mutta myös yhteiskuntakriittisyyttä.
Taiteilijan juuret ovat arvattavasti katutaiteessa mutta nimenomaan juuri sieltä ponnistavilla luovuuden valjastaminen kankaalle ja betoniseinää salonkikelposemmaksi taiteeksi on aina ja poikkeuksetta vaikea.
Näen ja uskon että Köykkä käy läpi jatkuvaa prosessia ilmaisun saralla. Se täysin oma juttu hakee muotoaan ja tyyliään vielä vaikka se kokoajan on hahmottumassa.
Taideblogi Helsingin yksi tarkoitus on myös miettiä taidetta rahallisesta näkökulmasta vaikka sitä usein nykytaide skenessä kritisoidaan. "Taiteelle luovuudelle tai kulttuurille ei voida asettaa hintalappua". Minun mielestäni voi. Se loppukäyttäjä joka Köykän teoksesta maksaa sen 1200e on se joka asettaa sen hintalapun.


Yhteenveto: Näyttelyn öljyväriteosten hintataso oli 700e-1300e väliltä (poislukien yksi 1800e työ). Taiteilijan hintataso mahdollisiin tulevaisuuden näkymiin suhteutettuna on vielä maltillinen ja jos mieleisen teoksen löytää voi sen hyvillä mielin ostaa. Henkilökohtaisesti uskon että Köykästä kuullaan vielä isompienkin näyttelyiden merkeissä. Eikä montaa vuotta mene niin saadaan myös Bukowskis & Hagelstam Contemporary noteerauksia.


Porilaiset: Must Go! Stadilaiset: Jos olette Satakunnassa käykää ihmeessä ihan jo 3H +K Gallerian kannatuksenkin vuoksi.
Köykkä on tulossa myös Helsinkiin Jätkänsaareen Galleria Huutoon kesäkuussa.

Galleria 3H+K Itsenäisyyden kadulla (In the heart of Pori)
www.nyte.fi
Näyttely avoinna 3.-22.3.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti