keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Hagelstam A174 @ Syyskuu 2017

Hagelstamin syyskauden avaushuutokauppa ei tälläkertaa tarjoa mitään tajuntaa räjäyttävää. Keskinkertaista ja ihan kiinnostavaakin taidetta on tarjolla joskaan blogin itseistarkoitukseen eli tuleviin arvonnousuihin ei ole kun muutamasta teoksesta.
Aiemmin kolmin-nelin ja viisin kertaisiakin hintoja kellottaneet työt kelluvat nyt siellä satasessa-kahdessa.
Otetaan nyt esimerkkejä vaikka tästäkin huutokaupasta Grigor Auer, Nikolai Lehto, Victor Nikkanen, Tyko Sallinen jne. Aiemmin vasaroinnit fiksulla töillä pyörivät 600-900eurossa. Nyt vastaavien töiden hinnat ovat siellä 100-200euron lähtöhinnoissa ja parhaassa tapauksessa menee vielä vähän alle sen.
No nyt saa tasokasta taidetta kyllä seinille pilkkahintaan, mutta suurten ikäpolvien vanhetessa nouseeko se Nikkasen järvi-soutuvene teos sieltä mihinkään? Toki klassista sekä mahdollisimman kuvaavaa taidetta ostetaan myös tulevaisuudessa mutta en uskon vanhan intensiteetin enää olevan niin kovaa ellei itse työ ole poikkeuksellinen tai tietyn taiteilijan flow lähde nousuun.
Tässä kuitenkin jotain mielenkiintoista.

18. Simo Ruokokosken todella mielenkiintoinen lasimaalaus ja halvalla. Olisi kiinnostava tietää mikä tarina on teoksen on takana. Onkobse luonnos jotain isompaa kokonaisuutta varten. Lähtöhintaan paljon vastinetta rahalle. Varmasti hieno ice braker seinällä.

88. Helmi Biesen hinnat ovat tulleet myös alas muiden vanavedessä mutta ei niin pahasti kuin moni muu. Kuitenkin nyt asetettu 400€ lähtöhinta  on huokea työn kokoon ja tasoon nähden.

  236. Yrjö Saarisen värikylläinen ja komea öljyväri kelpaisi melkein klassiseenkin huutikseen jos olisi virheetön. Saarinen on oman koloristisen tyylinsä taitaja ja on siksi yksi niistä arvonsa ihan kiitettävästi tässä ryminässä säilyttäneistä taiteilijoista.  Taiteilijan töillä on mielestäni ihan hyvät tulevaisuuden näkymät verrattuna moneen muuhun.

1532. Turun kaakelitehtaan todella hieno kakluuni. Usein nämä on huomattavasti yksinkertaisempia. Tämä rokokoo tyylinen ainakin kuvissa hyväkuntoinen kakluuni on ennemminkin 3000-5000euron arvoinen kun mitä lähtöhinta antaa ymmärtää. Jos vain on tila säilyttää jossain hetken aikaa tai vaikka myisi heti pois niin nousu on taattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti