perjantai 2. joulukuuta 2016

Hagelstam Modern huutokauppa T103

Hagelstamin Modern T103 huutokauppa tarjoaa perinteisesti design esineitä, lasia ja huonekaluja sekä modernia taidetta.
Joukossa on useampi mielenkiintoinen teos ja kohde jotka ovat aikamoisia kysymysmerkkejä.
Esimerkiksi suunnittelija Werner West oli ensimmäisen sukupolvemme muotoilijoita. Westin huonekaluissa on sekoitus omaa tyyliänsä, mutta usen nopealla vilkaisulla niitä voidaan sotkea milloin Aaltoon tai millon Hiort af Ornäsin töihin. Hän oli usean toisen sukupolven suunnittelijan oppi-isä ja monissa heidän töissään on selviä viitteitä Westin muotoihin.
Nostetaanko myös West pinnalle kuten Gustaf Hiort af Ornäs on viimevuosina noussut?
Nytkin mukaan poimittu funkis sohva on aivan omaa luokkaansa..
Muutama mielenkiintoinen ja ostosuosituksen omaava Toikka on mukana. Myös Brykiltä on tarjolla aavistuksen harvemmin liikkuvaa teosta, ja se suurin mielenkiinto nyt painottuukin keraamiikan puolelle.
Myös valaisimissa on seuraamisen arvoisia kohteita joskin hinnat eivät jääne "edulliseksi" kun puhutaan Tynelleistä.



33. Oiva Toikan kuutioteokselle on asetettu todella edullinen 1200euron lähtöhinta. Aiemmista postauksistani viisastuneena suosittelen erikoisempien Toikkien haalimista.

222. Dorrit von Fieandtin todella erikoinen reliefi. Teos on todella kiva, mutta en muista ikinä ennen moista nähneeni. Von Fieandtista tulee ainakin allekirjottaneelle mieleen heti hieman harvinaisempi käsin maalattu ja suhteelisen arvokas Arabian Hubertus astia sarja.
Hyvän tason, kivan aiheen ja harvinaisuutensa takia uskoisin teoksen olevan todella hyvä ostos joskaan se ei mitään Brykin hintatasoja tule ikinä saavuttamaan. Outolintu kun on.

235. Rut Brykin tummanpuhuva pulloreliefi on aika poikkeuksellinen. En tiedä onko se hyvä vai huono asia mutta jos katsotaan taaksepäin niin samanlainen outolintu oli Helanderilla tänä vuonna kaupattu Birger Kaipiaisen vihreä pullo&kukka reliefi ja sen vasarahinta ja sittemmin antiikkiliike hinta yllätti kaikki totaalisesti (paitsi sen antiikkikauppiaan joka hinnoitteli reliefin).

241. Osaan melkein arvata kenen kokoelmaan tämä Michael Schilkin päätyy.
Usein Arabialle tehdyistä eläin aiheistaan tunnettu Schilkin ei ole kovin paljon tällaisia reliefejä tehnyt. Tai itseasiassa tämä on ollut alunperin sivupöydän kantena, mutta ajan saatossa ja Schilkinin arvostuksen noustessa pöytä on saanut lähteä ja jäljelle on jäänyt nätti naivistinen seinäreliefi.


312. Werner Westin Funkis sohva jota sivusin jo esipuheessa. Hyvä kunto ja hieno sohva.

323. Tämä Aallon rottinkipunos jakkara on ollut Hagelstamilla jo aiemmassa Modernissa. Joskin nyt on kyseessä toki eri jakkara kun Korhosen provinienssistä ei ole mainintaa.
Lähtöhinta on sama 3000euroa kun viimeksi. Vasarahinta oli silloin vaatimattomat 28.000euroa + kulut. Katsotaan millä kymmentuhat luvulla tällä kertaa mennään. On kuitenkin todella harvinainen esine.

373. Ilmari Tapiovaara on nostamassa profiiliaan valaisinsuunnittelijoiden keskuudessa. Kuukausi kuukaudelta ja vuosi vuodelta Tapiovaaran hinnat ovat hilautuneet ylös. 1200euron lähtöhinta kuullosta ihan oikealta mutta katsotaan mikä on sitten vasarahinta.

428. Alvar Aallon yksi tunnetuimpia kokonaisuuksia oli Paimion Parantola josta ovat saaneet alkunsa kaikki täysvaneriset nojatuolit ja monet muut tunnetut esineet. Aallon kun piti suunnitella koko sisustus jokaista huonekalua myöten.
En ihan heti olisi uskonut poimivani blogiini käytetyn lavuaarin, mutta never say never.
Tässä on historia tiedossa ja kunto näyttää kerrassaan mainiolta. Uskoisin että rahakkain ja potentiaalisin kohderyhmä on aasiassa.

612. Sam Vannin teoksia on tarjolla taas useita mutta nämä varhaisajan teokset ovat kyllä todella harvinaisia ja haluttuja. Teos on vielä signeerattu vanhalla kokonimellä ja taiteilija onkin ollut 28v ¨tämän teoksen valmistuessa. Lähtöhinta on maltillinen. Aiemmin Hagelstamilla myytiin 1940 vuoden kokonimellä signeerattu Kesäpäivä niminen teos joka silloin päättyi 600euroon ja jota sittemmin myytiin Bankin antiikkimessuilla muistaakseni 4800euron hintalapulla erään liikkeen osastollaEhkä nyt hinnoiteltu 800euroa on juuri oikea lähtöhinta, mutta näissä varhaisajan Besporsvanni nimellä signeeratuissa teoksissa voi olla tilin paikka tulevaisuudessa.

616. Juhana Blomstedtin värien käytöstä näkee nopeasti aikakauden. Teoksessa on jo Blomstedtille tyypilliseksi muodostuneita konkretismin piirteitä 90 asteen kulmineen, ja tarkkoineen värialue rajauksineen, mutta teoksen värimaailmasta huokuu juuri 70 luvun pastellisävyjen jättäytyminen pikkuhiljaa taka-alalle, ja 80 luvun värimaailman sisään astuminen.
Hinta itsessään on todella sopiva, ja teoksella on ostosuositus.

709. Ole Kandelinin kubistinen "Kellonsoittajat" on nyt oikeassa seurassa. Kuukausi sitten myyty "Sauhaustaulu II" myytiin klassisessa huutokaupassa joka oli hieman outo ympäristö sille.
Nämä kaksi teosta edustavatkin parhaita Kandelinin teoksia mihin olen ikinä törmännyt. Usein hänen teoksensa ovat aika puhtaan modernistisia mutta näissä on jotain omalaatuista edelläkävijyyttä, ja räväkkyyttä mikä puhuttelee.
Sauhaustaulun lähtöhinta oli 20.000euroa ja vasarahinta 33.000euroa + kulut eli kysyntää oli.
Uskon tämän nousevan myös suhteessa saman verran eli sinne 2:lla alkavaksi.

753. Viimeiseksi kohteeksi poimin Kari Juvan patsaan. Juvan teosten hinnat ovat tasautuneet sinne "joihinkin tuhansiin" viimevuosina. Uskon kuitenkin että Juvan hinnat tulevat pitkällä tähtäimellä hilautumaan ylöspäin. Hänellä on veistoksissaan omintakeinen ja tunnistettava tyyli, mutta ne ovat silti aika helposti tulkittavia ja näin myös potentiaalinen asiakaskunta on paljon laajempi kuin todella abstraktiivista kuvanveistoa harjoittavilla taiteilijoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti