Helanderin marraskuun A53 huutokauppa tarjoaa tasaisesti huudettavaa kaikilta osa-alueilta. Ehkäpä hopeaa ja ryijyjä on aavistuksen normaalia enemmän, mutta kyllä täältä löytyy kaikille jotain.
Helander onkin nostanut tasoa viimeisien vuosien aikana huimasti niin toimitilojen, tarjonnan, ulkoasun kuin imagonkin kannalta.
Live tarjoamis mahdollisuutta odotellessa käydäänpä läpi ensilauantain vinkit ja poiminnat
329. Oscar Bengts on aina hieman isoveljensä Carl Bengtsin jalkoihin jäänyt taiteilija. Hänen teoksiaan verrataan usein Carliin jonka toki koko tuonto on tasaisemmin tasokkaampaa kuin veljellään jolla on teoksia aika laidasta laitaan, mutta kyllä Oscarin teokset parhaimmillaan ovat todella hienoja. Bengtsien hinnat ovat olleet nyt puolet siitä mitä ne olivat vielä jotain vuosia sitten eli inflaatio on heihinkin iskenyt mutta Helsinkiläisinä hyvinä maalareina tulevat vielä nousemaan nykyisestään joskaan ihan kaikkia eläkeaikaisia tienestejään ei kannata Bengts Brotherssin varaan laskea.
741. Huutokaupassa on tälläkertaa tarjolla jopa kolme Max Salmen teosta. Nyt poimittu alastonta naista kuvaava teos on todella hienolla värimaailmalla ja edustaa ehdottomasti sitä parempaa Salmen tuotantoa. Varmasti on hintanousija kyseessä. Bet on this!
1880. William Rosenbergin harvinaisemman aikakauden teos vuodelta 1921.
Rosenbergin teoksia liikkuu kyllä markkinoilla aika useinkin, mutta hänen maalaustyylinsä muuttui seesteiseksi jo 30 luvulla ja oli sitä ihan 50 luvun alkuun taiteilijan kuolemaan saakka.
20 luvun teokset ovat vielä vahvasti impressionistisia, ja värienkäyttö oli raikasta joskin marraskuulaisten vaikutteet rupesivat näkymään vuosikymmenen edistyessä ihan jo värienkin puolesta.
121. Marc Chagallin tietoihin oli ilmoitettu ostopaikaksi Studio 45 Art Gallery Fifth avenuelle isossa omenassa. Tästä löytyy myös leima merkintä teoksen takaata. Kun olisi ollut vielä ostokuitti niin ..
92. Toini Muona on ollut nousussa viimeisen vuoden ajan koettuaan sitä ennen "täydellisen" hintaromahduksen laskusuhdanteen seurauksena. Muona jatkaa kyllä nousuaan joten reliefit sekä isommat kulhot (ehjänä) tulevat ehdottomasti olemaan nykyistä paremmissa hinnoissa.
203. Kaikki toki ovat nähneet Rut Brykin viimevuotisten hurjan nousun, mutta nyt nämä pienemmätkin 12,50cm keraamiset pikku kuvatkin ovat olleet hyvässä nosteessa ja vasarahinnat ovat olleet toisella tuhannella kun ne vielä pari vuotta sitten muiden Brykkien noustessa pysyivät siellä 300-600euron tuntumassa.
1246. Poikkeuksellinen Birger Kaipiainen ilman ihmishahmoja tai helmiä.
Aikaisempi poikkeuksellinen Kapiaisen reliefi oli myöskin Helanderilla toukokuun huutokaupassa. Vihreäsävyinen pulloja ja kukkia sisältävä teos päättyi kuluineen yllättävästi 2800euroon ja sittemmin reliefi on kiertänyt erään kauppiaan mukana antiikki messuja tänä kesänä 5600euron hintalapun kanssa.
Olisiko tässä toinen samanlainen yllättäjä?
1748. Olli Vasan Arabialle muotoillut todella nätit keraamiset taideteokset. Toki niillä jokinlainen kynttilänjalka hyötyaspekti on olemassa mutta kyllä nämä vitriiniin design esineiksi kuuluvat.
Olli Vasa on aika huonosti tunnettu ja pienelle huomiolle jäänyt suunnittelija joka oli Heljä-Liukko Sundströmin opiskelutoveri.
Uskon että Vasa tullaan vielä myöhemmin löytämään ja hinnat tulevat nousemaan todella huimasti. Hänen keramiikkaan on kuitenkin todella vähän liikkeellä. Ehdottomasti hevonen jonka juoksuun panostaisin!
182. Nämä kaikki 50-60 lukujen Teak aikakauden senkit, pöytäryhmät, nojatuolit ja muut TV tasot ovat olleet kovassa kysynnässä viimevuosina. Se on näkynyt myös antiikkiliikkeissä jotka eivät vielä 10 vuotta sitten edes viitsineet ottaa myymälätilaa viemään tällaisia senkkeja kun nykyisin ne viedään käsistä. Usein nämä ovat kotimaisien valmistajien tekemiä ja todella laadukkaita.
Tätä yksilöä on tuunattu mustalla kaapiovella joka on alunperin ollut puun värinen. Senkin pöytätaso vaatisi hionnan ja lakkauksen mutta komea senkki ja hyvä ostos.
215. Helena Tynell on suomessa pääasiassa tunnettu Riihimäellä valmistetusta design lasista. Rouva kuitenkin suunnitteli myös 70 luvun lopulla Saksassa Limburgin lasitehtaalle lasiesineitä sekä 50 ja 60 luvuilla Ruotsalaiselle Flygsforsille valaisimia. Usein väreiltään ja muodoiltaan Flygsforsin valaisimet ovat aika Jugend henkisiä.
246. Lemania kellovalmistajan perusti Alfred Lugrin vuonna 1884. Lugrin sai oppinsa nykyisinkin todella arvostetun kellovalmistajan Jaeger-LeCoultren opissa. Sittemmin Lemania on sulautunut moneen kertaan eri nimillä itseään isompiin valmistajiin.
Tämän yksilön markkinahinta euroopassa pyörii siellä tuhannen ja puolentoista välissä joten kannattaa olla hereillä jos vasarahinta sattuisi jäämään sopivaksi.
Välillä Helanderin kellot ovat olleet todella sopivia ja välillä taas menneet vähintäänkin markkinahintaan.
1098. Carl-Gustaf Hiort Af Ornäsin Roy tuolin hinta liikkuu siistikuntoisena siellä toisella tuhannella.
Tässä hieman rohkeammalla ja kuluneemmalla verhoilulla olevassa tuolissa voisi olla iskemisen paikka jos yhtään arvaan huutokaupan kulkua etukäteen.
Taideblogi Helsinki käsittelee mm. huutokauppoja ja niiden tarjontaa, meneillään olevia taidenäyttelyitä sekä taide, design ja antiikki tapahtumia sekä kaikkea mielenkiintoista mikä sivuaa niitä. Blogistin kiinnostuksen kohde on alunperin ollut vanhemmassa 1800 ja 1900 luvun taiteessa, mutta ajan kuluessa mukaan hiipi moderni sekä nykytaide joiden painotus poiminnoissa on kasvanut jatkuvasti. Käsittelyssä on myös hinnat sekä taiteilijoiden nousu ja laskusuhdanteet.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti