lauantai 5. joulukuuta 2015

Ornamon Design Joulumyyjäiset 2015 Kaapelitehtaalla

Ornamon perinteiset joulumyyjäiset järjestettiin taas Kaapelitehtaalla ties monennenko kerran.
Nyt kun kotimaisen työn tukeminen on aiempaakin tärkeämpää päätimme lähteä joululahja ostoksille sekä katsomaan joukosta erottuvimmat innovaatiot.

Väkeä oli kiitettävästi mutta toki olisi suonut olevan enemmänkin näin joulukuisena viikonloppuna.
Varmasti sateinen sää teki osansa kuten myös jatkuva yleinen lamaantuminen talouden saralla.

Näytteilleasettajia oli tapansa mukaan runsaasti. Osa jo vakiintuneilla ja aiempina vuosina nähdyillä konsepteilla liikenteessä, mutta yllättävän paljon tuntui olevan vuoden tai kaksi vanhoja yrityksiä ja oikeinkin järkevillä ja innovatiivisilla ideoilla liikenteessä. Ylitarjontaa oli koruista joita tuntui olevan vähintäänkin joka toisella pöydällä esillä.
Kuitenkin Taideblogi Helsingissä on keskitytty aikalailla muiden genrejen ohessa mm valaisimiin. Uudempiin sekä vanhempiin joten poimin tähän Oranamon artikkeliin kaksi valaisimia tarjoavaa yritystä joille uskaltaisin povata ihan valoisaa tulevaisuutta kunhan mallisto pysyy haluttavana ja jakelu kotimaassa toimii.
 
Toisena yrityksenä on Himmee Oy. (www.himmee.com)
Todella kotimaisella, mutta silti omintakeisella tyylillä valmistettuja seinä, katto, jalka ja pöytä valaisimia.
Kuvan valaisimissa kupu oli maalattua alumiinia, varsi massiivitammea ja jalusta betonia.
Kupujen alaosaan on suunniteltu halkio joka levittää valon oikein nätisti myös rungolle. Fiksu ja omintakeinen rakaisu joka toimii!

Monissa valaisimissa näen viitteitä esim Valaistyön tai Ornon vanhoista malleista. En näe sitä missään määrin negatiivisena vaan pikemminkin hyvänä ratkaisuna.
Esimerkiksi FILLY mallisesta valaisimesta joka on kuvassa etualalla lyhyt kaulaisena ja kotisivuilla nähtävissä pitkäkaulaisena tulee mieleeni Viljo Hirvosen Valaistustyölle suunnittelema 801 mallinen jalkalamppu.
Myös kattovalaisimissa on vihjeitä Ornon suuntaan.

Yritys on Timo Niskasen puolitoista vuotta sitten perustama. Timo suunnittelee ja kasaa valaisimet itse. Kupu, sähköt, jalusta ja varsi tulevat kaikki kotimaisilta toimittajilta.
Himmeestä ja Timosta tullaan varmasti kuulemaan vielä. Kotisivut olivat selkät ja hyvin tehdyt. Verkkokauppa löytyy ja valaisimien hinnat olivat mielestä oikein kohtuulliset ottaen huomioon materiaalit, niiden laadun ja viimeistelyn sekä kotimaisuuden.
Taideblogi Helsinki antaa Timolle "ten points" omintakeisuudesta, rohkean asekeleen ottamisesta yrittäjyyden maailmaan ja kotimaisuudesta sekä laittaa Filly valaisimen "must have" hankintalistalle.

Toinen bongattu yritys oli Designverstas Omana.
Tamperelaista muotoilua ja käsityötä laadulla sekä omintakeisuudella varustettuna.
Oikealla olevassa kuvassa valikoimissa olevia hehkulamppuja. Pelkällä hehkulangan muotoilulla saadaan erikoinen ja kaikki muotoilun merkit täyttävä valaisin aikaiseksi. Ympärille ei välttämättä tarvita suurempaa kokonaisuutta.
Jos valaisimen avulla halutaan ottaa suurempi tila haltuun, oli lampun ympärille saatavilla kehikko jolla saadaan laajempi vaikutelma tilan hallitsemisesta.
Omana valmistaa samalla teemalla myös koruja sekä himmeleitä. Suosittelen käymistä kotisivuilla ja tutustumaan yritykseen ja tuotekategoriaan tarkemmin. www.omana.fi


Tarjolla oli myös klassista musiikkia livenä. Taustalla muuten näkyy Omanan kattovalaisimia kehikolla.

Ornamolle taas kerran iso kiitos hyvin järjestetystä tapahtumasta. Paljon näytteilleasettajia, laadukasta designiä, seesteinen tunnelma ja live musiikkia.
Jäämme innolla odottamaan vuoden 2016 Joulumyyjäisiä.



1 kommentti:

  1. Hei katsojat Hanki tyhjä ATM-korttisi, joka toimii kaikissa pankkiautomaatteissa ympäri maailmaa. Meillä on erityisesti ohjelmoituja ATM-kortteja, joita voidaan käyttää ATM-koneiden hakkerointiin. ATM-kortteja voidaan käyttää nostoon ATM: llä tai pyyhkäisemällä, kaupoissa. ja POS. Myymme näitä kortteja kaikille kiinnostuneille ostajille maailmanlaajuisesti. Kortilla on päivittäinen nostoraja 1 000 dollaria pankkiautomaatteissa ja jopa 20 000 dollaria kulutusraja myymälöissä tilaamasi kortin tyypin mukaan. Olemme täällä sinua milloin tahansa, milloin tahansa. Sähköposti; (blankatm002@gmail.com) Olen kiitollinen Mikelle, koska hän muutti tarinani yhtäkkiä. Kortti toimii kaikissa maissa paitsi, ota heihin yhteyttä nyt (blankatm002@gmail.com)

    VastaaPoista