maanantai 29. elokuuta 2022

Aki Suutari säväyttää Galleria G12:sta

Kesän viimeistä lämmintä viikonloppuna ruttopuistossa viettäessäni päätin piipahtaa vieressä sijaitsevaan Galleria G12 katsomaan Aki Suutarin näyttelyn jonka hän pitää yhdessä Udi Salmiaitan kanssa.

Olen Aki Suutarin näyttelyilmoituksia, ja teoksia ajoittain nähnyt, mutta mitään suuren suurta innostusta tai kiinnostusta teosten aiheet eivät ole aiemmin herättäneet. Omaan makuun ne ovat olleet ehkä aavistuksen friikkejä ja turhan häröjä. Ajoittain mieleen on tullut Netflix sarja Stranger Things. Ei ihan sitä mitä itse ostaisin omaan kokoelmaani.

Nyt kuitenkin yllätys oli suuri nimenomaan pronssiveistosten osalta. Jotenkin ehkä klassisemman, ja helpommin pureskeltavan taiteen ystävänä miellän vanitas tyyliset veistokset yhtäaikaa moderneiksi mutta silti todella ajattomiksi.

Olin myös yllättynyt hintatason alhaisuudesta. Onko sitten tämän hetken markkinatilanteella jotain tekemistä alennusmyynnin kanssa, mutta omaan kokoelmaan on nyt vakavassa harkinnassa yksi teoksista. 

Hintataso tässäkin kuvatuille pronssivaluteoksille oli maltilliset 1400€-2200€ joka lähetelee valmistuskustannuksia. Keramiikkateokset olivat +/- 1000€ eli oikein maltillisia nekin.

Näyttelyn asettelu oli selkeää, ja teokset olivat selkeässä järjestyksessä materiaalien ja aiheiden osalta.

En tässä nyt kaikkea kuvaa että jää jotain vierailijoillekin ihasteltavaksi, mutta allaolevat kuva antanevat hieman viitettä tulevasta. Aki Suutarin aiheet olivat menneet mielestäni parempaan suuntaan ja näyttely on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. 

Galleria G12 on osoitteessa Annankatu 16 ja näyttely on avoinna 8.9.2022 asti.

Aki Suutari, Nimetön (taideblogi Helsinki)

Aki Suutari, Elämän puu (taideblogi Helsinki)
Aki Suutari, Elämän puu (taideblogi Helsinki)

Aki Suutari, Palaset (taideblogi Helsinki)
Aki Suutari, Palaset (taideblogi Helsinki)

Aki Suutari, Pylon (taideblogi Helsinki)
Aki Suutari, Pylon (taideblogi Helsinki)

1 kommentti:

  1. Tämä oli iloinen yllätys harrastetaiteilijoiden pitämäksi näyttelyksi! Aiheet vähän latteita ja kliseisiä. Naiivius ja taidon puute häiritsi toisinaan paljonkin, vaikka yritystä selkeästi olikin. Kuitenkin kokonaisuutena piristävä piipahdus galleriassa ja harrastelijoiden tekeleiksi ihan hyviä - olen nähnyt paljon huononmpiakin. Tämä kyllä selittää sinun mainitsemaasi alhaista hintatasoakin, mikä vääristää helposti ymmärrystä ammattilaistaiteen hinnasta.

    VastaaPoista