perjantai 17. maaliskuuta 2017

Hagelstam Auctions, Modern T105

Hagelstamin Moderni huutokauppa on taas täällä. Tarjolla on modernia, mutta vanhempaa taidetta sekä taidelasia. Pääosin edesmenneiltä taiteilijoilta ja suunnittelijoilta, mutta toki joukossa on myös edelleen eläviä nimiä.
Tällä kerralla tarjonta on aika tasaista. Niin lasia, huonekaluja, valaisimia kuin kuva ja veistos -taidettakin. Kaikkia tasaisesti kuten pitää.
Ehkä suurimman mielenkiinnon kerää Paavo Tynellin 40-50 lukujen vaihteessa valmistunut Lumilyhty kattovalaisin, mutta en sitä blogiin poimi kun lähtöhinnanilisesti teoksessa ei ole mitään "löydettävää" vaan se on markkinahinta mikä pitääkin ja kun Hagelstamin isosta huutokaupasta on kyse, ovat myös kansainväliset toimijat mukana pelissä.
Tässä omat vinkkini tämänkertaiseen tehtaankadun Moderniin:

381. Tarjolla on useita mielenkiintoisia Paavo Tynellin valaisimia. Oma henkilökohtainen suosikkini on YK Valaisimeksi kutsuttu messinkinen kattovalaisin. 4200euron lähtöhinta tuntuu oikein järkeenkäyvältä kun miettiin missä hinnoissa esim seuraava lampettikohde on ja kuinka paljon helpommin Tynellin kattovalaisimet sopivat nyky kotien sisustukseen.

342. Tynellin lampettien hinnat ovat olleet kovassa huudossa viimevuosina. Jos nämä saisi "sopivasti" niin voisi olla ihan fiksu hankinta pidemmällä tähtäimellä.

302. Aallon A201 mallinen kattovalaisin parhaimmalta mahdolliselta valmistajalta eli Valaistustyöltä. Malli on vielä niin harvinainen etten muista aiemmin törmänneeni siihen huutokaupassa. Nousee varmasti ajan kanssa Tynellien ja Papeiden vanavedessä.

322. Alvar Aallon 40 luvun huonekaluja oli tarjolla nyt useampiakin. Näissä voisi olla huokeamman luokan esineiden ostajalle hyvien löytöjen paikka. Ajan kanssa ulkomaalaiset design yritykset ja "trokarit" kiinnostuvat Aallon vanhemmasta tuotannosta enemmän ja enemmän.


75. Oiva Toikan perään olen aiemminkin toitottanut, mutta nämä vuosikuutiot ja niiden isommat "limited edition" kuutiot tulevat varmasti myöhemmin olemaan enemmän rahaa omaavien muumimukeja. Perus kuutioita on aika kiitettävästi liikkeellä mutta näiden isopien valmistusmäärät ovat sen verran maltillisempia että kun keräilemään aletaan ei kaikille niitä riitä ja sehän tietää vain hintojen nousuja.

621. Max Salmi on tulevaisuuden nimi. Myrskyvaroituksia on viimevuosina tullut jo useampia todella korkeiden hintanoteerausten muodossa. Nyt vielä jonkinlaisen laskusuhdanteen ollessä menossa ja kun Max Salmen kuumin kausi ei ole vielä alkanut niin suosittelen hankintaan vaikka työ olisi "ihan jees". Huonoja ei kannata ostaa ikinä keneltäkään mutta kaikkien kaikki työt eivät voi olla taiteilijoiden merkkiteoksia.

656. Paul Osipow jatkaa Salmen tarinaa. Taiteilija jonka arvostus on nousussa varsinkin jos kyse on oikeista aikakausista. Osipow on vähän kuin Juhana Blomstedt. On parempia aikakausia (tai sanotaan ehkä että myyvempiä) ja sitten on hieman seesteisempiä.
Tuntuu em. taiteilijoiden kohdalla, että mitä konkreettisempaa taide on sitä paremmin sen myy ja hinnat nousevat. Nyt tarjolla on pieni ja aika selkeä teos. Varmasti fiksu hankinta. Tällaiselle teokselle löytyy aina rako kodin seinältä.

628. Hagelstam on onnistunut haalimaan viimeisimpiin Moderneihin huutokauppoihin todella tasokkaita Ole Kandelinin ehdottomasti huipputuotantoa edustavia teoksia. Näitä on ilo katsella ja mukava että hinnat nousevat teosten ansaitsemalle tasolle.

1 kommentti:

  1. minna@huutokauppahelander.com laita minulle viestiä :) <3

    VastaaPoista