torstai 9. maaliskuuta 2017

Bukowskin Contemporary kevät 2017. Nykytaidetta kansalle!

Bukowskin Contemporary F184 jatkaa muutama vuosi takaperin aloitettua nykytaiteen huutokauppaa.
Hintanoteerauksia tehdään nykytaiteilijoilla joka aina aiheuttaa sydämmentykytyksiä joillekin, mutta on taidemarkkinoille kyllä positiivinen asia.
Täältä voi myös tehdä löytöjä keskiverto huutokauppaa todennäköisemmin. Lähes kaikki tarjolla olevat taiteilijat ovat jo saaneet tunnustusta työstään eli ihan nobody know nimiä ei listoilta löydy, mutta silti tyhjän arvan mahdollisuus on edelleen suuri monen taiteilijan osalla joskaan ei niin suuri kuin galleriasta/taiteilijalta ostaessa.
Seuraavat kahdeksan työtä koin mielenkiintoisimmiksi ja potentiaalisimmiksi seuraavasta huutokaupasta:


Alvar Gullichsen on varmasti huutokaupan tunnetuin ja tunnistettavin taiteilija. Gullichsenilta oli tarjolla kaksi öljyvärityötä joista molemmat olivat oikein kivoja, joskin sävymaailmaltaan täysin erilaisia kuten myöskin tulevilta kotien sijoituspaikoiltaan kokojensa takia.
Harvinaisuutena Gullchisenilta nähtiin myös yksi Bonk kone. Täysin aidon tuntuinen ja näköinen suurempi teollisuuskone joka ei tee mitään. Ei sitten yhtään mitään.
Gullichsenin pitäessä aikoinaan näyttelyä aasiassa siellä ihmeteltiin mitä nämä laitteet oikein tekevät ja kun selvisi että ei eivät tee mitään oli ihmetys vielä suurempi.
Poimittu ELEKTROWURST teos edustaa Gullichsenia parhaimmillaan ja oli oikein kiva niin väreiltään kun sommittelultaan. 2000-3000euron lähtöhinta on halpa!

Viggo Wallenskiöldin Linna teos oli kuvissa kyllä miellyttävän näköinen mutta livenä teos säväyttää vielä enemmän. Paksuilla maalikerroksilla ja ylirunsaalla maalinkäytöllä teokseen oli saatu hyvin ulottuvuutta ja elävyyttä. Edukas lähtöhinta tässäkin.

Pirkko Nukarin Töyhtötiainen oli esillä näytön prime paikalla. Teos kyllä oli itsessään oikein sievä ja puhutteleva vaikka teos ei mitään syvempää merkitystä kannakaan sisällään.

Sirpa Särkijärvi on Lappilaislähtöinen Turussa taiteileva lupaava nimi. Hänen teoksiaan löytyy useista merkittävistä museoista ja kokoelmista. Teokset ovat oikein kivoja ja värikkäitä sekä tyyli tunnistettava. Mitään suuria hintanoteerauksia hänen teoksensa eivät ole vielä markkinoilla keränneet mutta aika vähän niitä on myöskin jälkimarkkinoilla liikkunut.
Nyt poimittu Happy People oli todella hauska teos. Kelpaisi varmasti moneen kokoelmaan eikä hintakaan ole kallis.


Anna Tuoren teokset ovat olleen hyvässä nousussa ja uskon sen jatkuvan edelleen. Jos työn saa sopivaan hintaan se kannattaa hankkia. Kyseinen I remember most vividly teos oli hyvä livenä joten varmasti tulee nousemaan myös vastaisuudessa.

Tommi Toijan teoksia olen poiminut blogiin jo useampaan otteeseen. Hänen hahmo veistoksiaan ilmestyi ensimmäisen kerran jälkimarkkinoille muutama vuosi takaperin ja niitä on tuntunut riittävän tasaiseen tahtiin tarjottavaksi.
Nyt tarjottu Kerro kerro kuvastin teos on poikkeuksellisesti 66cm korkea. Usein hänen pikkuihmisensä ovat noin 20cm kokoisia. Yhteistä teoksille on aina lapsenomaisuus ja naivius.
Toijan tyyli sekä teosten puhuttelevuus ovat senverran omaa luokkaansa että on vaikea kuvitella ettei häntä noteerattaisi kotimaisen nykytaiteen kärkiniminä tulevaisuudessa.

Sampsa Sarparannalta on tarjolla kaksi työtä josta toinen pelottavampi pelle työ. Niitä pellehahmoja on hän on tehnyt useamminkin mutta en usko näiden kovaan nousuun aihepiirin vuoksi.
Toki ne hilautuvat ylöspäin Sarparannan muiden töiden perässä mutta oikea sanavalinta on perässä.
Nyt poimittu Kuolema on syntymä teos on hieman poikkeuksellinen värikavalkaadinsa takia mutta teoksessa oli kyllä sitä jotain ja 150cm korkeasta Sarparannasta 1200€ lähtöhinta ei ole paha!

Anssi Kasitonni on kaikkien tuntema ja vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittu nimi.
Hänen töitään on todella vähän jälkimarkkinoilla ja niille on vahva ostosuoritus jos hinta on kohdillaan ja teos kelvollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti