torstai 10. marraskuuta 2016

Hagelstam Classic 2016 Winter

Hagelstamin talven klassinen huutokauppa on käsillä.
Tarjontaa on hieman supistettu aiemmasta 400 kohteesta, mutta taso pidetty hyvänä ja mielenkiintoisena.

Taide puolella mielenkiintoisinta on nähdä muutaman kalliimman teoksen vasarahinta.
Albert Edelfeltin Tyttö ja Koira teos on Suomen valtion 1940 lahjoittama Norjan konsulille.  Teoksen lähtöhinta on 100.000euroa.
Ehkäpä se kiinnostavin on siltikin Ellen Thesleffin Elonkorjaajia Veneessä. Teoksen lähtöhinta 250.000euroa joka on mies muistiin kovin lähtöhinta Thesleffille. Tosin hieno on itse teoskin.

Ei ihan joka huutokaupassa nähtyjen taiteilijoiden teoksia on myös useampia kuten Alfred William Finch, Yrjö Liipola, Andreas Alariesto jne.
Toinen mielenkiintoinen seurattava ovat vanhat kotimaiset lasiesineet. Jonkun lasikokoelma on realisoinnin kohteena, ja tarjolla on todella harvoin nähtyjen kotimaisten lasitehtaiden tuotantoa jopa 1700-luvulta asti ja todella maltillisilla lähtöhinnoilla.


12. Adolf von Beckerin aivan erinomaisen hieno teos todella alhaisella lähtöhinnalla. Ja teoksen taso on vielä äärimmäisen hyvä.

13. Matti Karpasen Metsoja työ ei varsinaisesti ole allekirjoittaneen makuun, mutta eipä tässä minun mausta puhutakaan vaan rahallisesta sijoituksesta. Karppanen on ehdottomasti von Wrightien jälkeen, ja Teppo Terän kanssa maalarimestareitamme mitä lintuihin tulee. Vaikka koko ei ole perinteinen 100x80 niin silti pienemmilläkin töillä on varmasti paikkansa kodeissa ja usein ne ovatkin helpompia sijoituskohteita kun sitä isoa kodin komeinta teosta ei sieltä sohvan päältä tarvitse tämän hankinnan takia ottaa pois.Varmasti rahat ovat tässä hyvin turvassa.

24. Alfred William Finchin teoksia on peräti neljä kappaletta tarjolla. Tosin mikään ei edusta ihan sitä kuuminta ja kysytyintä pointillistista Finchiä. Silti hankinnan arvoisia töitä jos hinnat ovat oikeat. Henkilökohtainen suosikkini on nyt listattu "puita rannalla".

45. Arvioitu 8000euron lähtöhinta tälle Alarieston tapahtumarikkaalle ja täyteläiselle työlle ei varmasti ole liikaa, mutta kyllä se aika oikeassa haarukassa on. Tosin Alarieston kysyntä tuntuu nousseen vuosi vuodelta. Onhan niissä ihan oma naivistinen ja humoristinen atmosfäärinsä. Hieman kuin Håkan Brunberg olisi muuttanut Lappiin.


75. Yrjö Ollilan kiva syysaiheinen teos maltilliseen 800euro lähtöhintaan. Uskokaa nyt pois että kun Ollilalle tulee joku juhlavuosi ja ajat hieman paranevat niin näyttelyt pitävät kilpaa hänen näyttelyitään ja tämänkin teoksen lähtöhinta on Hagelstamilla vaivaiset 3000euroa.

61. Vaikka olen välillä ihmetellyt mikä Ellen Thesleffissä maksaa niin välillä ymmärrän. Toki 250.000euron lähtöhinta on äärimmäisen kova ja sillä tämä teos kiilaisi TOP 3 kalleimpien naistaiteilijoiden teos listalle mutta on se kyllä työnä hienokin.
Harvoin näkee näin tasaista näyttelyhistoriaa. Ensimmäinen näyttely missä teos on ollut esillä on 2 vuotta tekemisen jälkeen 1926 ja tämän jälkeen 12 muuta näyttelyä seuraavat ihan 2008 vuoteen asti.
Katsotaan miten käy.

2526. Nuutajärven lasitehtaan 1700 luvun lopun oikein nätti taskumatti, ja vielä hyvässä kunnossa.
Monet keräävät muumimukeja ja maksavat 5 vuotta sitten Thaimassa tehdystä mukista saman 200euroa mitä tämä melkein 250 vuotias taskumatti on lähtöhinnaltaan.

2536. Nuutajärven viinakoiran kaikki ovat toki nähneet. Jos ei Palsamäen huutokaupassa niin sitten kirpputorilla. Tuttua kamaa kaikille kyllä.
Sitten seuraavaksi: Käsi ylös kuka on nähnyt 1800 luvun viinakoiran. Ja ehjänä ?
Niinpä. 150euron lähtöhinta on aivan pilkkahinta eikä varmasti voi jäädä siihen. Tai sitten allekirjoittaneella on vanha viinakoira hyllyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti