maanantai 15. elokuuta 2016

Hagelstamin A154 kuukausihuutokauppa on taas käsillä

Hagelstamin kesälomaltapaluu huutokauppa ei tarjoa mitään uutta tai ihmeellistä vaan taattua ja perinteistä laatutaidetta.
Poiminnat jäivät suppeammiksi viimehuutokauppaan verrattuna, mutta tarjottava on sitäkin parempaa.
Myös useampia muotokuvia on sattunut yhtäaikaa kaupattavaksi. Liekö sitten jonkun kokoelma realisoitavana. Mukana oleva Gallen-Kallelan hiilityö on mestarillinen!



1. Tove Janssonin muotokuva on ilmeisesti rouvasta itsestään. Kaikinpuolin todella hyvä työ ja oikein tupla signeerauksilla. Vaikea kuvitella että hintavaraus ei täyttyisi.


2. Hilda Flodin on yksi aliarvostetuimmista naistaiteilijoistamme. Flodin oli Juho Rissasen ensimmäinen vaimo ja kuului vuosisadan vaihteen Pariisissa maalanneisiin suomalaistaiteilijoihin.
Flodin oli suomessa Albert Gebhardin ja Helene Schjerfbeckin oppilas ja suhteiden kautta hän pääsi ranskassa Auguste Renoirin oppiin. Opiskelupaikkana Pariissa oli kuuluisa Academie Colarossi.
Nyt tarjolla oleva teos on aiheeltaan omiaan kotimaiselle hieman kapinalliselle uuden ajan hengelle.
Perinteiset klassisella maalaustyylillä tehdyt kulta-ajan maalareiden pikkutarkat kuvaelmat ovat saaneet väistyä Colarossissa opitun uuden kevyemmän maalaustyylin tieltä.
Pikkutarkkuus on tiessään, ja aihepiirinä on työläisrealismi metsämaisemien tai pauhaavien koskien sijaan. Satamassa raatavat duunarit purkamassa laivaa.
Teos on todella moniulotteinen ja loistavasti maalattu. 300euron lähtöhinta on suorastaan loukkaus Flodinia, hänen taideopintojaan ja opettajiaan, itse teosta ja sen sanomaa kohtaan.
Suosittelen tämän taulun hankintaa lämpimin sydämmin.

169. Riiko Sakkinen on "nuoren" polven kuumia nimiä ja niitä jotka ovat melkein tunnetumpia  ulkomailla kun hän on suomessa. Vaikka kyse on "vain" grafiikasta ovat Sakkisen työt aina hyviä hankintoja joissa ei voi mennä metsään varsinkin jos lähtöhinta liikkuu satasessa!

25. Tapani Mikkonen on todella tunnettu grafiikan saralla ja monessa grafiikan lajissa taiteilija tekikin uraauurtavia asioita, mutta öljyjen puolella hän on täysin uusi tuttavuus allekirjoittaneelle.
Kuvittelisin 400euron olevan oikein säädyllinen hinta Mikkosen öljylle ja varmasti työstä saanee nousuja tulevaisuudessa.



12. Kaisu Koviston teos.. ei mikään. .. vai? Taiteilijan tarkoitus on ilmeisesti ollut kuvata teos takaapäin?
Koivisto on valittu 1990 luvulla vuoden nuoreksi taiteilijaksi ja hänellä on oikein vakuuttava näyttelyhistoria. Ehkä se kuumin tuleminen jäi uuppumaan. Ainakin toistaiseksi?
Jokatapauksessa näyttelyhistorialla varustettu Koiviston työ 100eurolla on edullinen hankinta. Avautuu teoksen sanoma sitten tai ei.

107. Huutokaupattavana on nyt kaksikin Elvi Maarnia joista tämä on edullisempi, mutta ehdottomasti parempi. Mitä pidempää teosta katsoo sitä enemmän se avautuu ja sympaattisemmaksi muuttuu. Todella hyvä työ joka on kyllä Maarnia itseään, ja kädenjäljen kyllä tunnistaa mutta silti on jotain täysin uutta. Hyvä hankinta 600eurolla!!

3544. Todella näyttävät vanhat Empire ornamentein varustetut kellotaulut/telineet.
Nämä pystynee soveltamaan sopivaksi nykykelloille tai koruillekin. Ei varmasti tule toista kertaa vastaan jos nyt annat mennä sivu suun!

1591. Seinä lamppuparin lähtöhinta on 80euroa joka on oikein maltillinen. Mielestäni valokuva ei tee oikeutta valaisimille heikostikaan. Ylhäällä oleva valkoinen pleksi vain hajoittaa terävän valon mutta seinälle asennettuna messinkinen puolikuu on varmasti hieno näky. Jos lukuvaloja etsii ja Paavo Tynell iskee, voi etsinnän lopettaa nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti