keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Helander H9 Lauantain huutokauppa

Helanderin H9 lauantain huutokaupasta löytyy poimittavaa ja blogattavaa.
Tämänkuisesta huutokaupasta framille ei nouse niinkään taide vaan design, korut ja militaria.

Militariapuolelta mielestäni todella mielenkiintoinen esine on Viipurin sukellusveneaseman asevelimerkki. Kaikki suomalainen sukellusvene tavara on mielenkiintoista koska tämä puolustushaaramme osa-alue on ollut niin pienikokoinen ja lyhytaikainen ja silti aiheena jotenkin suomalaiselle eksoottinen ja erikoinen. En ole tällaista merkkiä aiemmin nähnyt eikä niitä varmaan paljon ole liikenteessäkään. En sitä kuitenkaan tähän poimi koska en näe sitä kummoisenakaan sijoituksena., Hinta on siinä missä se nyt on eikä varmasti montaa kymppiä/satasta elä tulevien 20-vuoden aikana suuntaan tai toiseen.
Myös korupuolella kannattaa kauniimpien osapuolien olla hereillä. Vaikka kyse on vanhoista, ja ehkä nykyiseen muoti ja design ihanteeseen ei niin istuvista koruista niin silti tiettyjen korujen kohdalla voi löytää todellisia helmiä yhdistelemällä niitä nykymuotiin. Varsinkin jalokiviä ei käytetä nykykoruissa juuri ollenkaan ja siinä se "erilaisuus" juuri piileekin.

Kelloissa on myös muutamia hyviä yksilöitä joskin alla poimittu IWC on hinnoiteltu valmiiksi edulliseksi. Myös kultainen Omega Seamaster DeVille on fiksun hintainen kun kello muuten huollon ja kiillotuksen jälkeen näyttäisi olevan hyvä ja kolhuton yksilö. Varmasti kelloliikkeen hinta puunauksen jälkeen olisi tässäkin lähempänä 2000euroa.
Muut Eternat, Omegat, Zenithit ja Longinesit ovat lähtöhinnaltaan aika markkinatasoa eli ihan linjassaan.




656. Itsun valaisimet ovat viimeisten vuosien aikana ruvenneet näkymään kansainvälisissäkin huutokaupoissa. Hinnat ovat olleet aluksi maltillisia, mutta ovat vuosi vuodelta nousseet, ja nyt ihan viimeisimmät hintanoteeraukset ovat olleet yllättävänkin kovia. Toki kyse on ollut hyvistä malleista, ja valioyksilöistä mutta en usko että EV70 malli on Itsun malliston häntäpäässä kun mallien arvostuksia ruvetaan listaamaan. Hyvä nousija ja nousu voi olla todella nopeaakin!


673. IWC eli International Watch Companyn kello on Portofino mallistoa. Se näyttäisi olevan hyvässä kunnossa, kultaa, chrono sekä valkoisella taululla ja alkuperäisellä boksilla. Tähän asti kaikki tiptop, ja kuten pitää mutta ainoa tosi harrastajaa hieman hankaava asia on kvartsi koneisto. Automaatti olisi enemmän tosiharrastajan juttu, mutta toisaalta kyse on pukukellosta joka ei tulisi varmasti arkikäyttöön niin kvartsikoneiston voi jossain määrin antaa anteeksi. Maailmanmarkkinahinta liikkuneen kellolla siellä 3000-4000euron tietämissä joten Helanderin kirjaama 1000euroa on hyvä hinta arvokellosta.



3. Toini Muonan ja Hilkka-Liisa Aholan kahden keramiikkakohteen kohteen poimin ihan vain tuon Aholan esineen vuoksi. Jos on hieman kapeammalla kukkarolla liikenteessä, mutta mielii silti jotain uniikkia ja sellaista millä voisi nousunäkymiä olla niin Hilkka-Liisa Aholan reliefit ovat sitä kastia joita ei ole vielä löydetty keräilijöiden keskuudessa, mutta joilla on kaikki tarvittavat edellytykset huimillekin nousuille. Usein ihan Kaipiaisen tai Brykin koristereliefien tasoista jälkeä, ja tyyliä olevat teokset ovat vielä vain murto-osan hintaisia siitä mitä kollegoiden teokset ovat.

649. Kimmo Pyykön versio Yrjö Kukkapuron prototyyppi tuolista. Tuolilla on oma tarinansa siitä miten jätemetallista taidetta tehnyt Pyykkö löysi Kukkapuron mallin roskalavalta, ja teki omilla variaatioilla siitä omaa taidettaan. Tuolin nimi on VEISTOS, ja uudesta pyydetään liikkeessä tällähetkellä niinkin vaatimatonta hintaa kuin 4990€. Tuolit valmistetaan yksittäiskappaleita tilaustöinä. Tuolimalli on ollut osana Design Forum Finlandin Modern Historic 1900 näyttelyä.

1 kommentti:

  1. Hei,

    olet viime keväänä povannut Itsun Ev70-valaisinta nopeaksi nousijaksi. Osaatko sanoa, mikä hintataso on tällä hetkellä?

    Ystävällisin terveisin

    Ilpo Vuorela

    VastaaPoista