perjantai 21. syyskuuta 2018

Hagelstam Modern auction T116

Tämänkertainen Modern T116 tarjoaa harvinaislaatusesti useampia Ernst Mether-Borgströmin töitä. Lähes kaikki kuvataide taitaa olla myös kotimaista ja ihan kärkinimiltä.
Kattaus onkin todella herkullinen ja blogattavaa riittää.

Ainoa häiritsevä asia on useampien töiden kehysten uusiminen. Usein tämä viittaa siihen että teos on jossain välissä käynyt taidekauppiaan omistuksessa jolloin moni on uusinut modernin aikakauden töihin "näyttävämpiä" kehyksiä myytävyyden parantamiseksi.
Se ehkä uppoaakin kuluttajaan jossain perähikiällä, mutta omassa kokoelmassa ensimmäinen asia olisi uudempien virheettömien kiiltävien kehysten irroittaminen ja alkuperäisiä vastaavien etsiminen tilalle. 50-vuotta vanhassa teoksessa kuuluu olla alkuperäiset kehykset vaikka ne olisivatkin hieman kipeää saaneet. Se vain osoittaa että sillä on se 50 vuotta ikää ja kaikki on alkuperäistä.
Asiaan vihkiytymättömän kuluttajan silmissä muutaman osuman saaneet kehykset voivat olla "nuhruiset ja ei sopivat arvo työlle", mutta itse teoksen arvonkehityksen kannalta kannattaa pitää alkuperäiset vaikkakin ne sitten veisi entisöijälle uusittavaksi jos niin huonossa kunnossa ovat.
Ei vanhaan Mercedeksen avoautoonkaan laitetan Pioneerin CD soitinta koska se on niin kätevä ja moderni.

Tässä bongaukset.


Yngve Bäckin maljakko asetelma on tyypillinen Bäckin työ. Nopealla vilkaisulla suht haaleavärinen, mutta kokonsa takia (80x64) haaleus ei haittaa vaan antaa hyvin tilaa teokselle.
Alkuperäisistä kehyksistä tulee plussaa.

Max Salmen teoksia on useampia tarjolla ja näistä kannattaa valita mieleisin.
Nyt poimittu Autiomaa teos on nopealla vilkaisulla suht ankea kuten useat Salmen teokset. Se taiteilijan töissä onkin juuri hauskaa. Ne eivät ole kovin helposti luettavissa, ja esimerkiksi näyttelyissä tai vaikka huutokauppojen näytöissä kannattaa töille antaa aikaa. Tämäkin on "vain" ruskealla pohjalla musta palkki, mutta tarkemmin katsottuna taivaanrannat, yksinäinen kulkija ja aavikko rupeavat avautumaan.

Göran Hongelin todella poikkeuksellinen coctail setti. En ole ennen moisia nähnyt enkä usko että ihan heti tulevaisuudessakaan näen. Kristallityylillä hiotut lasit suorastaan huutavat 30-40 luvun art decon jälkimaininkeja. Todella kauniit ja tyylipuhtaat esineet!


Ernst Mether-Borgströmin alkuperäisiä teoksia on nyt tarjolla useita. Uskon että hinnat nousevat, ja kalleimmistakin 50.000€ sekä 18.000€ teoksista saadaan mitä pyydetään. Nämä pienemmät kolme akvarellia ovat niin ihanan grafiikkamaisia. Kaikessa tunnistettavuudessaan näitä ei voi pahanakaan päivänä sekoittaa mihinkään muuhun kuin herraan itseensä. Onhan 2800€ pienehköstä akvarellista jonkinverran rahaa, mutta ei siinä ainakaan rahat mene hukkaan jos taiteilijasta pitää.

Taisto Kaasisen poikkeuksellisen komea linna valaisin. Luulin teosta alunperin vain veistokseksi, mutta johdon huomattuani tajusin sen olevan valaisin. Olisin Hagelstamilta kaivannut yhtä lisäkuvaa pimeässä valot päällä. Onhan se oleellinen osa teosta.
Kaasinen/Schilkin keräilijälle aika must ostos ellei kohteena ole pelkästään eläinhahmot.

Sam Vannin loppupään suht kookas öljyvärityö. Lähtöhinta ei päätä huimaa. Toki ei ehkä sitä ihan terävintä Vannia mutta toisaalta ei huonointakaan. Osa loppuajan Vanneista on aika seesteisiä tyyliltään. Jos sopivasti saa niin kannattaa ehdottomasti huutaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti