sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Hagelstamin alkuvuoden moderni T112

Alkuvuoden Modern huutokauppa ei tarjoa mitää veret seisauttavaa mutta perus laatatavaraa sitäkin enemmän.
Osa töistä tuntuu olevan aika aliarvostettu lähtöhinnallisesti. Tarkoittaa myös että monessa työssä on oston paikka.
Taidelasin puolella suhteellisen klassisiksi kohteisiksi nousseet kremlin kellot, kukkopullo ja Nanny Stillin Meloni ovat kohteita joita kannattaa seurata mikäli sattuisi jäämään alhaiseen hintaan.


618. Sam Vannin isohko öljyvärityö on varmasti hyvä lisä kokoelmaan kun kokoelmaan. Aihepiiri ja värimaailma ei tosin ole ihan tyypillisintä Vannia, mutta se toki näkyy myös hinnassa. Tietysti makuasioita nämä ovat myös, mutta ei tällainen pelkistetyn konkreettinen Vanni kovin pahakaan ole. Hieman tulee Göran Augustson mieleen. Hän on tehnyt myös 90 luvun alussa vastaavan oloisia teoksia.

623. Tälläkertaa on tarjolla muutama Stenius todella maltillisella lähtöhinnalla. Mielestäni lähtöhinta voisi hyvin olla vaikka 1200€ tai 1500€. Sen verran on hyvätasoinen työ. Tarkoittaa myös että on ihan vahva ostosuositus tälle työlle mikäli hinta jää alhaiseksi.

704. Bromsin teokset jakautuvat aika vahvasti pariin kolmeenkin kategoriaan. On myöhäisempää symbolistisempaa tuotantoa joka on usein pastelliväristä, unen omaisempaa teosta jossa usein esiinty hahmo tai hahmot. Äiti, enkeli, lapsi jne. Käsitellään kuolemaa tai äidinrakkautta.
Sitten on tämä nyt esiintyvä surrealistisempi tyyli josta itse pidän kovasti. Tulkinnanvaraisia, mutta kuitenkin ymmärrettävästi kuvattuja teoksia vahvalla värimaailmalla.
Yhtenä osa-alueena on abstrakti non-figariviinen tyyli joskin tämän tyylin teoksia liikkuu suhteellisen harvoin eikä Broms ole kovin tunnettu niistä joten itse panostaisin surrealismiin.
Sanotaanhan Bromsin olleen suomen ensimmöinen Surrealisti.

411. Alvar Gullichseniltä on harvemmin tarjolla Bonk aiheen reliefejä tai kuvanveistoa joka tässä tapauksessa tarkoittaa koneilta näyttäviä veistoksia.
Tämä hauska kuvitteellinen yrityksen logo on juuri sitä itseään mikä on koko Bonk aihepiirin juju.
Hauska teollisen aikakauden ei mikään. Gullichsen on kyllä jättänyt jälkensä suomalaiseen taiteeseen joten siltäosin arvonsäilyminen on taattu, mutta aika näyttää nousevatko hinnat nykyisistä.

36. Alvar Aallon alkuajan puumuottiin puhallettuja aalto vaaseja on täällä ennenkin ollut poimittuna, ja tulee olemaan myös vastaisuudessa. Tämä on sitä kotimaisen designin keskeisintä ydintä mitä ikinä on tuotettu tässä maassa ja mistä kaikki on viittävaille lähtenyt liikkeelle.

224. Kaipiaisen reliefit ovat hyvää valuuttaa edelleen, ja 600€ lähtöhinta on oikein fiksu. Osta pois jos hinta jää maltilliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti