sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Helander A62 @ Marraskuu 2017

Helanderin marraskuun kuukausihuutokauppa noudattelee tarjonnallaan perinteistä huutokauppalinjaa. Mikään osa-alue ei juurikaan nouse yli toisten ja kaikkea on tasaisesti.
Mielenkiintoisina huomiona mainittakoot arvokas Armas Hutri kokoelma joka käsittää useampia veistoksia. Niistä mielenkiintoisin alla poimittuna. En tiedä miten kotimainen patsastaide tulee käyttäytymään arvollisesti tulevaisuudessa, mutta en jaksa uskoa kummoisiin hinnanlaskuihin sikäli kun kyseessä on joku näitä tunnettuja "kärki" nimiä. Tosin patsastaide on suomessa ollut myöskin lähes aina sivustakatsojan roolissa kuvataiteeseen verrattuna.
Myös muutama Oki Räsäsen öljy/guassi on ilmestynyt huutokauppoihin. Oli varmasti 10v jakso kun koko maassa ei myyty yhtään Räsäsen uniikkia töitä. Ainoastaan etsauksia. Joskin aihepiirillisesti Räsänen ei puhuttele juurikaan nykyostajakuntaa.

Tässä mielenkiintosimmat bongaukset




49. Anna Sahlstedt kuuluu niihin lähes unholaan vaipuneisiin todella hyviin ja lahjakkaisiin kotimaisiin naistaiteilijoihin
Tämäkin Kasvitieteellisen puutarhan interiöörinäkymä on mitä parhain osoitus lahjakkaasta taiteilijasta ja silminnähden loistavasta siveltimenkäytöstä. Kuitenkin hinta jäänee valitettavan alhaiseksi.
Jos teos miellyttää ja seinällä on tilaa, niin tästä ei hinta-laatusuhde voi enää parantua.

214. Matti Kujasalon kookasta teosta kannattaa pitää silmällä. Koko kuitenkin sopii yksityisasuntoihin eli ei liian suuresta ole kyse. Jos jää sopivaksi kannattaa huutaa. Kujasalo on nousijamiehiä aikajänteellä 5-8v.

414. Jo aiemmin sivuttu "paras" Hutri. Tässä Helanderin kohdeseloste: " 1/1, Metsänvartija. Armas Hutri sai ostaa erän Helsingin Kämp-hotellin tulipalosta pelastettuja ikivanhoja hirsiä. Näistä hirsistä hän teki 2 teosta, joista toinen on tämä METSÄNVARTIJA. Hän yhdisti hiottuihin ja käsiteltyihin hirsiin kiilotettua pronssia. Teos on alunperin suunniteltu Alppi-hotelliin, mutta hotellin omistajan menehdettyä teos jäi taiteilijalle"

232. Lentokoneen penkkejä on ajoittain näkynyt huutokaupoissa. Silti useimmin ehkä elokuvateattereiden istuimia. Mutta sitten vielä kun kyseessä on 70-luvun PanAm tyylinen istuin niin sillä pääsee jo blogiin. Kuinka yksilöllinen eteisen/tuulikaapin istuin voikaan olla!

257. Aino Aallon AMA 500 valaisin on varhaisimman valmistajan eli Valaistustyön tekemä. Hinta kiikkunee siellä 400-500euron tietämissä.

429. Kaiken huonekalupaljouden keskeltä silmiin jäi todella hieno Hiort af Ornäsin pöytä ja 6 tuolia. Toki suunnittelijan huonekaluja on lähes joka huutokaupassa mutta jotenkin tämä vain nousee massasta edukseen. Sopii varmasti moneen modernimpaankin kotiin ja oikein sisustettuna ei tee vielä taloudesta vielä liian retrohenkistä. Marvelous piece of furniture!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti