torstai 2. kesäkuuta 2016

Hagelstamin A152 kuukausihuutokauppa Klassisen jälkimainigeissa

Tämänkertaisessa kuukausihuutokaupassa on useampiakin klassiessa myymättä jääneitä kohteita.
Myös Elvi Maarnin nousussa olevia töitä on taas tarjolla useampia. Ne tulevat varmasti olemaan hyviä sijoituskohteita pidemmällä aikanjänteellä. Tosin liikaa Maarniin ei kuitenkaan kannata nojata.

Huudettavana on myös jonkun antaumuksella keräämä ns. "kapteenin taulujen" kokoelma. Vanhempia ja parempi tasoisempia kapteenin tauluja on harvemmin tarjolla joten nyt kannattaa poimia ne muutamat parhaat pois Tehtaankadulta. Vaikka taidesuuntaukset vaihtelevat, mutta tämä taiteen ala ei ole aikasidonnainen. Merimiehiä ja merenkävijöitä tulee aina olemaan sekä niitä sivuava rekvisiitta houkuttelee keräilijöitä jatkossakin.

49. Thorsten Waenerbergin loistava merimaalaus on maltillisella lähtöhinnalla varustettua. Nopeasti vilkaistuna kuvauksessa mainitut viatkin ovat restauroitavissa suht helpolla.
Yksityiskohdattomammistakin Thorstenin teoksista on maksettu kovempia hintoja. Vasarahinta voinee jäädä johonkin lähtöhinnan tuntumaan tai vähän päälle. Tällöin uskon ostoksen olevan hyvä. Teos on nimittäin korkeatasoinen ja restauroituna sekä parempana aikana pyyntihintakin voinee lähennellä kymmentä tuhatta.

97. Tämä tarjolla oleva Oscar Kleinehin teos on ollut kaupan 2014 Bukowskilla jolloin hinta laski juuri suojahinnan päälle, ja joku onnekas nappasi työn vain 5000eurolla (+kulut).
Työn muistan hyvin ja se on kiva myös livenä. Ehkei hinta kuitenkaan vielä 10.000euroa ole, mutta on se aiemmin maksettua arvokkaampi. Ehkäpä huudot tyssäävät johonkin 7500-8500euron tienoille.

2.  Alarik Böökin huomattavasti keskivertoa parempi öljyärityö. Teos ole valitettavasti koolla pilattu. Maalaustyylistä päätellen se on maalattu jossain 1910 vuoden paikkeilla (+/- 5 vuotta).
Teoksessa on selvästi vielä klassismi nähtävissä joka häipyi Böökin kädenjäljestä myöhemmin ennen maalaamisen totaalista lopettamista. Kuitenkaan se ei yllä tasollisesti 1800 luvun tai 1900 luvun ensimmäisten vuosien öljyvärien tasolle. Oli miten oli 200euron lähtöhinnalla saa todella paljon vastinetta rahalle!

102. Ada Thilenin keskitasoinen öljyväri on syystä tai toisesta hinnoiteltu naurettavaan 100euron lähtöhintaan. Thilen on laskenut nyt laskusuhdanteen aikana Ellen Favorinin kanssa eniten vanhan polven naistaiteilijoista, mutta että 100euroa!? Eiköhän hinta kivunne johonkin 280-350euron luokkaan. Tällä saa varmasti nousut tehtyä jos jaksaa odottaa parempaa aikaa.


144. Edwin Lyden on ollut aika maltilisissa hinnoissa viimevuosina. Hintapiikki näkyy vain hyvätasoisissa teoksissa kuten kuuluukin. Tässä teoksessa on luonnetta ja näköä. Rauhallinen ja uinuva miljöö sekä tunnelma on vangittu loistavasti. Edwin luetaankin modernistiksi mutta hän teki myös uusimpressionistisia maalauksia josta tämä hyvä esimerkki.
Vaikka 600euroa teoksesta on oikea markkinahinta tällä hetkellä, en epäile hetkeäkään että 5-8 vuoden päästä hinnassa on vähintäänkin ykkönen edessä. Hyvä sijoitus enkä tarkoita vain rahallisesti.

186. Håkan Brunberg on viimeaikaisten kirjoitustenikin valossa ollut todella edullista hankkia.
Tavallaan tämän työn lähtöhinta on suht "kova" verrattuna siihen että Brunbergille ominaisia naivistisia kuvaelmia kolme kertaa kookkaampana ja öjyväreillä maalattuna on saanut samaan hintaan kuin mikä tämän teoksen lähtöhinta nyt on mutta yksi sana ylitse muiden se on .. aihe.
Aihe myy, tosin on teoskin todella kiva ja tasokas vaikka akvarelli onkin. Ostaja löytynee helposti.

236. Olli Joen töitä on tarjolla enemmänkin mutta tämä on ehdoton helmi. Poikkeukselisen kiva aihe joka poikkeaa Joen perunteisistä Fuengirola ja tanssijatar maalauksista. En muista aiemmin nähneeni moista interiööri maalausta useine hahmoineen. Sitten kun Joelle epätyypillisesti tällä työllä on myös kokoa niin yhteenvetona totean, että Olli Joesta pitäville tarjolla on ehdoton helmi ja todella edullisella lähtöhinnalla. Toivotaan että tämän Taideblogi Helsingin postauksen luet VAIN SINÄ ja hankintahinnaksi jää kilpailun puutteessa 150euroa.

284. Lennu Juvelan kubistinen maalaus on Juvelaa parhaimmillaan. Tosin on lähtöhintakin sen näköinen että tiedetään mitä myydään, mutta en koe sitä ongelmaksi jos Juvelaa tai Kubismia kerätään. Työ on nimittäin todella hyvä! Kokokin on hyvä. Ei liian iso, ei liian pieni. Myös sijoitusnäkymää työssä on joskin pidemmällä aikajänteellä.


168. Eino Ruutsalon hinnat ovat nyt halpoja. Omaperäisyyttä, nimeä, mainetta ja tunnettavuutta löytyy. Ruutsaloa kannattaa ostaa nyt. Lähtöhinta 500euroa työllä on maltillinen vaikkei kyseessä ihan parasta Ruutsaloa olekaan. Ehkäpä sen saa lähtöhintaakin edullisemmin?

187. Elvi Maari on nousussa, ja tässäkin huutokaupassa on nyt useampia hänen töitään. Tämä poiminta kuitenkin ehdottomasti paras. Tunnelma on saatu vangittua hyvin. Nousee nousee..

590. Vaikka ensalkuun kuvan pöytä ja tuolit tuntuvat kulahtaneilta niin väitän että Japanissa oltaisiin tukkanuottasilla siitä ketkä kaikki saavat edes huutaa tästä Aallon 40-luvun ruokaryhmästä.
Jos on päättymätön varasto, ja loputtomasti rahaa sijoitettavaksi, niin hinta nousee nopeallakin aikajänteellä pommin varmasti.

1063. Yksityiskohtaiset Englantilaista hopeaa olevat kynttilänjalat. Nätti koristelu ja 800 gramman kiitettävä paino saavat 100euron lähtöhinnan tuntumaan vitsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti