keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Toukokuun Helanderilla nykytaidetta sopivasti!

Tämänkertainen Helander tarjoaa poikkeuksellisen paljon nykytaidetta mitä ei ole Helanderilla juurikaan totuttu näkemään.
Kohteiden provenienssi listalla näkyi mm Ristomatti Ratia sekä Leena Nokela. Koruja löytyi myös poikkeuksellisen paljon joskin loppupään ilmeisesti samalta myyjältä peräisin olevat korut ovat hinnoiltaan aivan omissa stratosfääreissään eivätkä tule tekemään kauppaansa määriteltyihin pohjahintoihin.

Helander näkyi lajitelleen kohteissa taulut täysin omaksi ryhmäkseen. Korut myös kutakuinkin samaan ryhmään.
Selkeämpää varmasti olisi juuri näin muiden huutokauppatalojen tapaan ryhmitellä kohteet myös kohdenumeroiden mukaan.
Nykytaiteen ja korujen lisäksi todella tasokas militaria kokoelma on huudettavana. Paljon kohteita jollaisia en ole aiemmin nähnyt.

Tosin tietyn tyyliset kohteet tulevat jonkin verran laskemaan tulevaisuudessa ja kysyntä laskee suurten ikäluokkien poistuessa kun samat asiat eivät enää nykypolvea puhuttele.
Näitä ovat mm numismaatikka, postimerkit, militaria, vanhat lelut jne. En meinaa etteikö näitä vastaisuudessakin kerättäisi mutta kerääjät kyllä vähentyvät.
Jokatapauksessa pari bongausta kohteiden seasta:

1165. Pauliina Turakka Purhosella on ihan kivoja töitä joita on muutaman kerran piipahtanut ihan isommissakin huutokaupoissa vaikka ei kovin tunnettu nimi vielä jälkimarkkinoiden puolella ole.
Taiteilija piti jotain vuosia sitten Amos Anderssonin taidemuseossa näyttelyn joka sai kehuja.
Jos nämä modernit teokset vaihtavat omistajaa valvottuihin hintoihin niin ei voi kun sanoa että saa laadukasta nykytaidetta sopivasti.

1170. Mikko Ijäsksellä on ollut usein hauskoja ja aika humoristis sävytteisiä teoksia. Uskon että hänen töissään on hintanäkymää pidemmällä tähtämisellä.

963. Tähän ei voi sano muuta kuin että "Google It". Voi olla tämän huutokaupan jokeri. Pitäisi päästäveistota tutkimaan ajan kanssa niin voisi tehdä hieman tarkemman analyysin. Oli kyllä täysin vieras nimi allekirjoittaneelle vaan niin sitä jokapäivä oppii jotain uutta.

209. Gunvor Olin-Grönqvistin todella kiva keramiikkaveistos. Harvinaisempaa tuotantoa. Näitä veistoksia näkee kaupan vain joskus ja jouluna. Varmasti todella uniikkia Arabiaa eikä liialti hinnalla pilattua jos yhtään arvaan.

1250. Todella pysäyttävä ja puhutteleva Marcus Collin ja aivan loistavissa kehyksissä jotka ovat kuin luotu tälle teokselle. Todellakin Collinin sitä parempaa tuotantoa. Tulee nousemaan kunhan tästä hinnat rupeavat kipuamaan. Varmasti hyvä hankinta niin sijoituksellisesti kuin esteettisestikin.

1079. Meri Genetzin töitä on harvoin tarjolla ja kun hyvä sellaisia on, suotittelen ostoa. Todella maltillisissa hinnoissa seilaava täysin unohdettu taiteilija.
Jos yhtään taustatieto ja lyhyt historiapläjäys rouvasta kiinnostaa käväise "poimintoja netistä" osiossa. Siellä on yksi Ruotsissa myynnissä ollut Genetz ihmetelty läpi. Tässä nyt on vielä hyvätasoinen työ kyseessä!

932. Kaipiaisen pöytäkellojen hinnat ovat olleet jo hetken siellä vajaassa tuhannessa. Sininen tuntuu olevan hieman halutumpi kuin keltainen. Pidä silmällä jos vaikka muut nukkuisivat....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti